Home - Forum - Help

Registratie
Om actief gebruik te kunnen maken van het forum dien je jezelf eerst te registreren. Tijdens de registratie wordt er een persoonlijk account aangemaakt waarmee je later kunt inloggen. Naast je account worden er een aantal persoonlijke gegevens vastgelegd. In ieder geval je voornaam en eventueel je achternaam. Onder deze naam ben je bekend op forum. Zogauw je een bericht plaatst of beantwoord dan wordt daar deze naam bij afgebeeld. Daarnaast kan je eventueel het zeilnummer van je Solo opgeven waarmee je zeilt. Vervolgens dien je een geldig e-mail adres op te geven. Dit e-mail adres wordt gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe berichten op het forum, maar alleen als je dat hebt aangegeven. Ook als even je account gegevens bent vergeten dan kan je deze naar je e-mail adres laten sturen. Let op, het is daarom ook niet mogelijk om meerdere accounts onder hetzelfde e-mail adres te openen. Je kunt aangeven of dat je e-mail adres wel of niet zichtbaar is voor anderen.
Aanmelden
Aanmelden doe je met je accountnaam en wachtwoord. Heb je nog geen accountnaam dan moet je jezelf eerst registreren. Ben je het wachtwoord vergeten dan kan je een e-mail laten sturen met je accountgegevens. Als je succesvol bent aangemeld dan worden deze account gegevens lokaal opgeslagen in een zogenaamde 'cookie'. Voorwaarde is wel dat je internet browser cookies ondersteund (en welke doet dat niet tegenwoordig). Het voordeel is dat je de volgende keer dat je het forum bezoekt meteen al aangemeld bent. Dit kan tevens handig zijn als meteen vanuit een e-mail een bericht wilt beantwoorden. Als je eenmaal aangemeld op afmelden klikt dan kan je pas weer berichten plaatsen als je opnieuw bent aangemeld.
Account beheer
Als je bent aangemeld dan is het mogelijk om met 'account beheer' je accountgegevens en persoonlijke instellingen aan te passen. Als je accountnaam en/of wachtwoord gewijzigd is dan moet je de eerst volgende keer dat je aanmeld deze aangepaste accountnaam of wachtwoord gebruiken.
Zoeken
Het is mogelijk in onderwerpen of berichten te zoeken naar een bepaald woord, deel van een woord of een combinatie van meerdere woorden. Het resultaat van de zoekopdracht zal alles tonen dat exact overeenkomt met de zoekopdracht. Zo zal zoeken op 'mast' alles opleveren waar het woord mast in voorkomt, dus ook 'mastvoet'. Zoeken op bijvoorbeeld 'mast voet' levert waarschijnlijk niets op.
Een bericht plaatsen of beantwoorden.
Als je bent aangemeld dan kan je berichten plaatsen of beantwoorden. Om een bericht te plaatsen klik je in de hoofdpagina op 'Bericht plaatsen', om te beantwoorden klik je na het openen van het betreffende bericht onderaan op 'Antwoorden'. In principe werkt het daarna voor beide hetzelfde, met het enige verschil dat je bij het plaatsen van een nieuw bericht een onderwerp voor het bericht moet opgeven. Vervolgens kan je in het tekstveld je bericht intypen. Voor het opmaken van het bericht zijn er een aantal opmaakmogelijkheden zoals vet, cursief en onderstreept afdrukken. Ook het opnemen van hyperlinks of een email adres is mogelijk. Maak hiervoor gebruik van bbcodes. Bbcode staat voor bulletin board code en is een set gestandaardiseerde codes om een forum bericht op te maken. (zie ook Overzicht bbcodes) Als je het bericht hebt ingetyped dan kan je het meteen plaatsen of je kunt ervoor kiezen om eerst een voorbeeld van het bericht te bekijken. Dit kan handig zijn als je gebruikt gemaakt hebt van bbcode's.
Suggesties & opmerkingen
Heb je suggesties of opmerkingen met betrekking tot het Soloklasse forum dan kan je dit laten weten door een e-mail te sturen naar de Soloklasse.
Disclaimer
Het Soloklasse forum is bedoeld om te discusseren over de Soloklasse en over alles wat met de Soloklasse te maken heeft. De Soloklasse heeft het recht om ongewenste, beledigende of anoniem geplaatste teksten te verwijderen. Indien u problemen heeft met teksten in het forum dan dient u contact op te nemen met de Soloklasse. De Soloklasse is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het forum.