Vooruitblik Sneekweek 2017

Het duurt nog een kleine twee weken en dan gaat het grootste zeilevenement van Europa weer van start. Meer dan 700 boten in de diverse klassen gaan weer strijden om het zo fel begeerde bord.

Dit jaar zal de grootste groep Solo’s sinds de 60er jaren ook mee doen. Vele toppers uit de klasse zullen de strijd met elkaar aangaan en ook dit jaar belooft het een spannende strijd te worden. Roel den Herder zal alles uit de kast moeten halen om het bord weer te mogen ophalen. Jan Arends† (eindige vorig jaar met een gelijk aantal punten) zal er alles aan doen om het debacle van vorig jaar te voorkomen. Als het aan Peerke Kortkaas ligt, zal voor beide heren slechts een bijrol beschikbaar zijn. Peerke heeft net een uitstekend resultaat neergezet in Engeland bij de Nationals (6de overall). Norbert Zonneveld, Arnold Jippes en Mark Wildenberg gelden als gevaarlijke outsiders.


Twee nieuwe Solo zeilers (Christian Scheen en Kerst Koopmans) maken hun opwachting. Kerst heeft† bij de trainingen in Friesland al laten zien dat hij absoluut zijn mannetje staat. En ook Christian† liet bij het Vrijbuiter Weekend zien dat hij wel een potje kan varen. Ikzelf ga weer de strijd aan met Anja Koldewijn ( zie vlog.nr. 6 Vrouwen in Solo). Op dit moment staat het 4-3 voor Anja en ik zal dus alle zeilen bij moeten zetten om gelijk te komen.


Het gaat een hele mooie week worden waarbij niet alleen de prestaties op het water belangrijk zijn maar ook het sociale gebeuren op de kant. Mits het weer het toe laat, organiseren we weer een BBQ op het “Soloveldje”. Meer info hierover volgt op de site en onze Facebook pagina .


Nog niet ingeschreven, het kan nog steeds via:†https://www.sneekweek.nl


Tot in Sneek!
Marc DiebenDit is de OFFICIňLE WEBSITE van de Nederlandse Soloklasse Organisatie. Hier vindt u informatie over de Solo, een 1-mans zeilboot waar actief wedstrijden mee gevaren worden in Nederland, Engeland, BelgiŽ en AustraliŽ, en over de Nederlandse Soloklasse Organisatie. De site is op 1 februari 2000 gelanceerd.

DISCLAIMER: deze website is bedoeld als informatiebron. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Indien er sprake is van uitleg of advies op deze website, heeft dit een algemeen karakter en is die uitleg of advies niet gericht op een specifieke situatie of probleem. Hoewel de informatie op deze website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld en regelmatig wordt bijgehouden, kan geen garantie worden gegeven dat de informatie juist en volledig is of blijft. Het overnemen van of verwijzen naar informatie of beeldmateriaal van deze website is uitsluitend toegestaan na overleg met en goedkeuring van de Nederlandse Soloklasse Organisatie.

CONTACT: Als u vragen, suggesties, opmerkingen of bijdragen heeft stuurt u dan gerust een mailtje naar de webmaster of kijk op de organisatie pagina voor namen en telefoonnummers van de bestuursleden.

Meer nieuws:
Dutch Open 2017
Vooruitblik Sneekweek 2017
Belangrijk nieuws mbt Alkmaar Open!!
Nationals - the Road to Torquay
Vrijbuiterweekend groot succes
Klik hier voor meer nieuws
 
Komende activiteiten:
Sneekweek (JP) (5 - 10 aug)
NTB (JP) (19 - 20 aug)
ONK training, 2x 1 dag (26 - 27 aug)
ONK 2017 (JP) (1 - 3 sept)
Sluitingswedstrijden Sneek (JP) (23 - 24 sept)
Klik hier voor alle activiteiten