De video over de Nations Cup 2017 staat online

Afgelopen weekend werd de Nations Cup in de Soloklasse gevaren op Medemblik. Meer dan 35 Engelsen hadden de oversteek gemaakt naar het vaste land om samen met ongeveer 30 Nederlanders te vechten om dit “officieuze” wereld kampioenschap.

De strijd op het water was hoofdzakelijk een onderlinge strijd tussen de Engelsen;  de Nederlanders kwamen er nauwelijks aan te pas. Hoewel de regerend Nederlands Kampioen Peerke Kortekaas diverse keren als eerste bij de bovenboei wist aan te komen, was hij toch niet in staat om de voorsprong tot de finish vol te houden. Uiteindelijk wist hij een 10de plek te veroveren in de eindrangschikking waar we toch met zijn allen trots op kunnen zijn.


In het interview dat ik op de zondag had met Will Loy (President of the National Solo Class Association Committee) bekende hij dat de top van de Engelse armada hoofdzakelijk bestond uit professionele zeilers. Daar kunnen we het natuurlijk nooit van winnen want zoals wij allemaal weten is uren maken in de boot van cruciaal belang voor goede prestaties. Will roemde de uitstekende resultaten van Peerke Kortekaas en Gillis de Combe  en erkende het aanwezige talent.


Wel konden we de conclusie trekken dat de afstand tussen de Nederlanders onderling steeds kleiner wordt.  Bij de komende wedstrijden kan de kop zich geen fouten meer veroorloven want de groep erachter gaat daar gebruik van maken! Voor een volledig wedstrijdverslag verwijs ik jullie naar onderstaande site want zelf voer ik, zoals gebruikelijk, achter in het veld waardoor ik de ontwikkelingen voorin niet kon volgen.

Binnenkort verschijnt op watersport-tv.nl weer een nieuwe vlog over de Nations Cup met het volledige intervieuw met Will Loy

Maarten van de Broek heeft weer prachtige foto’s gemaakt die via onderstaande link te bekijken zijn.

https://www.flickr.com/photos/97645810@N06/sets/72157680324850894


Verslag Will Loy
http://www.yachtsandyachting.com/news/195722/Magic-Marine-Nations-Cup-overall

Uitslag:
http://kzrvhollandia.nl/wp-content/uploads/uitslagen-2603/Solo.html

Met vriendelijk groet:

Marc Dieben

 Dit is de OFFICIËLE WEBSITE van de Nederlandse Soloklasse Organisatie. Hier vindt u informatie over de Solo, een 1-mans zeilboot waar actief wedstrijden mee gevaren worden in Nederland, Engeland, België en Australië, en over de Nederlandse Soloklasse Organisatie. De site is op 1 februari 2000 gelanceerd.

DISCLAIMER: deze website is bedoeld als informatiebron. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Indien er sprake is van uitleg of advies op deze website, heeft dit een algemeen karakter en is die uitleg of advies niet gericht op een specifieke situatie of probleem. Hoewel de informatie op deze website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld en regelmatig wordt bijgehouden, kan geen garantie worden gegeven dat de informatie juist en volledig is of blijft. Het overnemen van of verwijzen naar informatie of beeldmateriaal van deze website is uitsluitend toegestaan na overleg met en goedkeuring van de Nederlandse Soloklasse Organisatie.

CONTACT: Als u vragen, suggesties, opmerkingen of bijdragen heeft stuurt u dan gerust een mailtje naar de webmaster of kijk op de organisatie pagina voor namen en telefoonnummers van de bestuursleden.

Meer nieuws:
Vooruitblik Kleine Sneekweek
Verslag Sail & Music
Sail&Music Anton Kok wint
Brexit bleek Nexit - Uitslag bijgevoegd
Nations/Spring Cup Medemblik
Klik hier voor meer nieuws
 
Komende activiteiten:
Kleine Sneekweek (JP) (25 - 28 mei)
Braassem Summer Regatta (JP) (10 - 11 juni)
MKE makkum (JP) (17 - 18 juni)
Vrijbuiter weekend (JP) (1 - 2 juli)
National Championship (9 - 14 juli)
Klik hier voor alle activiteiten