Voor uw voorzitter begon het kampioenschap donderdag middag met het ophalen van de borrelpakketten voor de organisatie bij Pronkjuweel in Weesp na een druk weekje met allerhande laatste dingetjes regelen. Met de auto volgeladen met prijzen, sponsor pakketten en zeilspullen naar de Koninklijke in Muiden. Het weer was inmiddels opgeknapt en beloofde erg mooi te worden met wellicht wat weinig wind in het weekend. Installeren op de LE37 en het ging eindelijk beginnen.

Wat een geluk dat Will Loy in Brightlingsea meldde dat hij met een groepje van 4 Britse zeilers meekwam. Ik ga dan ook niet proberen het mooier op te schrijven dan zijn artikel in Yachts and Yachting, een prachtig gedetailleerd verslag: https://www.yachtsandyachting.com/news/279908/GBR-sailors-at-the-Solo-class-Dutch-Nationals

De korte samenvatting is dat Pim van Vugt op vrijdag met 10-15 knopen wind heer en meester was, dat Saskia Arnold op zaterdag en zondag met minder tot weinig wind serieus partij kon geven aan Pim, dat Jelmer Kuipers overall best of the rest was en Menno Huisman met een mooie derde plaats de bronzen medaille van het Verbond om kon hangen. De zilveren Solo ging dus alweer voor de 5e keer voor een jaartje naar Pim, Saskia won met een fraaie zesde plaats de nieuwe wisselprijs voor beste vrouwelijke deelnemer. We zullen deze na een kleine reparatie (oeps) snel bij je bezorgen, Saskia! Met een mooie 14e plaats won Koen van Esch de Solo Freak prijs voor de beste nieuwkomer op een ONK en Sijbrand Jongejans nam weer de prijs voor de beste houten boot mee naar huis.

Naast Will Loy, die veel video en foto materiaal heeft gemaakt, heeft Maarten van den Broek op zaterdag een heel album volgeschoten https://photos.google.com/share/AF1QipPzvcowO6SuzkyuMImhoJOvRsM0JcPcAVfB8bG23BU0RmJWmsmIoYOkiDwYYkMJQg?key=aUJaNm1jcmhGa250bl9jS2wtZUxhaVVHRmVzS29B

En last but not least was op zondag Watersport TV aanwezig om een reportage te maken: https://youtu.be/LeRff9gnqq0?feature=shared Wat een mooi promotiemateriaal en heerlijk om zo af en toe nog eens terug te kijken op dit zeer geslaagde ONK!

 

photo by: Pieter Lanser

Next Post

Leave a Reply