Regio Sneek

Op het Sneekermeer zeilt een grote groep Solozeilers, de Snitser Solisten. Vanaf het KWS terrein en het Starteiland wordt elke donderdagavond getraind. We zijn nu met een groep van meer dan 20 Solo’s en er varen gemiddeld 10 Solo’s mee op de donderdagavond en dat aantal is groeiende. We starten rond ca 18:00 uur. Eerder of later is natuurlijk in overleg nooit een probleem en via de groepsapp worden er onderling ook afspraken gemaakt om op andere momenten te trainen/varen.
We verwachten dat dit jaar de groep Snitser Solisten zal groeien naar 25 tot 30 Solo’s.

Een opmerkelijke ontwikkeling is dat er jonge zeilers en zeilsters in de Solo stappen wat de klasse nog aantrekkelijker maakt. Afgelopen voorjaar hebben we een trainingsweekend georganiseerd voor zowel de beginners als de gevorderden.

Een en ander betekent dat we als klasse een eigen start hebben tijdens alle KWS clubwedstrijden.
Het Sneekermeer staat natuurlijk bekend om de Sneekweek. Dit grote evenement, wat zijn weerga niet kent wordt elk jaar in de zomer georganiseerd. Hier doen vele eenheidsklassen aan mee, waarbij de Solo natuurlijk niet ontbreekt! Het veld kent een groeiende opkomst van het aantal deelnemende Solo’s echter voor dit jaar is de Sneekweek helaas geannuleerd en varen we in plaats daarvan de Sneeker Zeil Olympiade, een 3 daags evenement.

Naast de Sneekweek organiseert de KWS diverse verenigingswedstrijden waar wij als Soloklasse natuurlijk aan mee doen. Kortom, alleen al op het Sneekermeer genoeg wedstrijden.

Tijdens de Kleine Sneekweek is de Soloklasse eveneens ruim vertegenwoordigd. Daarnaast wordt jaarlijks een ONK (Open Nederlands Kampioenschap) georganiseerd, en zijn er diverse wedstrijden op andere locaties, zie hiervoor de evenementenkalender op deze site. Het ONK wordt dit jaar op Sneekermeer gevaren.

Mensen die plannen hebben om Solo te gaan zeilen voorzien wij graag van tips en advies. Iedereen is welkom. Natuurlijk is het altijd mogelijk om eens een proefvaart in een Solo te maken. Dat gaan we dan regelen!

 

Met vriendelijke groet namens de Sneeker Solozeilers,

Arnold Jippes (NED 617)