Regio Sneek

Op het Sneekermeer zeilt een groeiende groep Solozeilers, de Snitser Solisten. Vanaf het KWS terrein en het Starteiland wordt elke donderdagavond getraind. We zijn nu met een groep van 19 Solo’s en er varen gemiddeld 6-8 Solo’s mee op de donderdagavond en dat aantal is groeiende. We starten rond 18:00 uur. Eerder of later is natuurlijk in overleg nooit een probleem en via de groepsapp worden er onderling ook afspraken gemaakt om op andere momenten te trainen/varen. 

We verwachten dat dit jaar de groep Snitser Solisten zal groeien naar 25 Solo’s. Dit betekent dat we als klasse een eigen start hebben tijdens alle KWS clubwedstrijden. 

Het Sneekermeer staat natuurlijk bekend om de Sneekweek. Dit grote evenement, wat zijn weerga niet kent wordt elk jaar in de zomer georganiseerd. Hier doen vele eenheidsklassen aan mee, waarbij de Solo natuurlijk niet ontbreekt! Het veld kent een groeiende opkomst van het aantal deelnemende Solo’s. 

Tijdens de Kleine Sneekweek is de Soloklasse ruim vertegenwoordigd. Daarnaast wordt jaarlijks een ONK (Open Nederlands Kampioenschap) georganiseerd, en zijn er diverse wedstrijden op andere locaties, Zie hiervoor de evenementen kalender op deze site. 

Mensen die plannen hebben om Solo te gaan zeilen voorzien wij graag van tips en advies. Iedereen is welkom. Natuurlijk is het altijd mogelijk eens proefvaart in een Solo te maken. We stonden van 8 februari 2019 tot en met 13 februari 2019 op Boot Holland met een nieuwe Solo en hebben veel geïnteresseerde zeilers vanuit Friesland op de stand gehad. Een aantal hebben aangegeven graag een proefvaart te willen maken in een Solo. Dat gaan we regelen! Al met al weer een succes. 

Dinsdag 12 maart gaan we met elkaar het komende seizoen doornemen. 

Met vriendelijke groet namens de Sneeker Solozeilers,

Arnold Jippes (NED 580)

06-19921582