Dag 2 van het ONK “De dag van Tedâ€

By 9 februari 2017juni 5th, 2018Nieuws

De leider in het klassement, Peerke Kortekaas, begon met een viertje gevolgd door een derde en een achtste plek. Deze zesde race was ook gelijk een “wake up call” voor hem, bij de les blijven was dan ook het motto voor de zevende en tevens laatste race van de dag. Peerke herpakte zich en voer soeverein naar een eerste plek wat hem uiteindelijk ook in de tussenstand van het klassement  zijn ook de eerste plek opleverde.

Toch was het niet de dag van Peerke, maar van Ted Bakker. Dit jonge talent liet de hele dag zien dat er, zeker in de toekomst, rekening met hem gehouden moet worden. Na een slechte eerste race, een zeventiende plek, wist Ted een indrukwekkende serie neer te zetten met als kers op de taart een welverdiende overwinning in race nr 6. Iedereen was lovend over zijn prestatie en Gerard post, ONK winnaar 2005, gaf aan dat Ted de “man to beat” van de toekomst is.

Tijdens het gezamenlijk diner werd een nieuwe traditie gestart. De “Solo Bingo”, Claar van der Does werd door voorzitter Norbert Zonneveld, op ludieke wijze aangewezen als vrijwilliger om de Bingo ballen te draaien. De hoofdprijs van de Solo Bingo was een gratis inschrijving voor HET evenement van 2018, de Nations Cup op het Gardameer. Klaas de Vries kreeg de lachers op zijn hand toen hij dacht de prijs binnen te kunnen halen, helaas hij miste nummertje 66. Maar bij een tweede poging lukte het wel en dus zien we Klaas zeker op Garda volgend jaar.

Morgen is helaas alweer de laatste dag van het nu al succesvolle ONK. Op de planning staan drie te varen races en er is dus nog van alles mogelijk. Helaas geeft de windvoorspelling aan dat dat er niet in gaat zitten, maar Windfinder heeft er wel vaker naast gezeten. De Engelsman Mark Lee staat op een puntje van Peerke en zal er dus alles aan doen om de titel van hem af te pakken. Ook elders in, het veertig boten sterke, veld zijn er nog onderlinge rekeningen te vereffenen. Wat het gaat worden, zien we morgen.