Braassem Summer Regatta

Datum

18-06-2022 t/m 19-06-2022

Locatie
Braassem
Aantal deelnemers

Bekijk externe lijst

Op 18 en 19 juni waren we met 14 Solo’s de grootste klasse op de Summer Braassem. Dag 1 leverde met sterk wisselende omstandigheden voor iedereen wel een goede en een minder goede uitslag op.

De volgende dag ging het er dus om. Elaine en Marleen stonden riant op de eerste en tweede plek op ruime afstand van de mannen. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Saskia me nog de gouden tip om een Solo met meer wind hard te varen (zwaard verder omhoog dat je verwacht!).

 

De eerste wedstrijd kon ik zo met mijn zwaard flink omhoog tot mijn verbazing winnen: een permanente shift in het eerste kruisrak bezorgde me een ruime voorsprong die vrij eenvoudig te verdedigen bleek. De tweede wedstrijd ging Sybrand er hard vandoor en bleek ook ruimwinds hard te kunnen varen. Ondanks een alles of niets eindsprint finishte hij net een halve meter voor me. De laatste wedstrijd startte Sybrand met 5 punten voorsprong overall en koos in de tweede helft van het kruisrak voor de stuurboordzijde. Qua snelheid was hij voor niemand bij te houden, dus zette ik verder door over bakboord. De wind kromp flink en Sybrand rondde op plek 6-7. Zelf kon ik met een kleine knik in de schoot naar de bovenboei varen, 2 boten over bakboord ontwijken en ging nog bijna om (neerhouder onvoldoende gevierd; beginnersfout). Uiteindelijk kon ik de laatste wedstrijd als eerste finishen. Sybrand bleef steken op de 6e plek en werd daarmee 2e overall. Claar maakte richting finish een noodklap over bakboord en wist daarmee 3 -4 boten in te halen. Dat leverde haar een derde plek overall op.

 

Kortom, deze eerste kennismaking met de Solo smaakte voor mij naar meer. Sportieve tegenstanders die bereid zijn hun kennis met een beginner te delen (ben in februari overgestapt vanuit de Laser) en die mij gastvrij ontvingen, superleuke wedstrijden, tussen de middag een prima lunch, afsluiting met Prosecco en oesters! De thuisblijvers hadden ongelijk.

 

Simon van Rees, NED 661