Vrijbuiterweekend

Datum

02-07-2022 t/m 03-07-2022

Aantal deelnemers

Bekijk externe lijst

Na 2 jaar overgeslagen te hebben eindelijk weer een echt Vrijbuiter weekend. Met 30 inschrijvers in de Solo, een goede windverwachting en de traditioneel gastvrije Vrijbuiters beloofde het een mooi weekend te worden.

 

En dat werd het! Zaterdag fantastisch weer met de bekende Loosdrecht shifts van 20 graden twee wedstrijden en zondag met wat regenbuitjes en wind tussen 5 en 15 knoopjes ook weer twee wedstrijden op een veredelde up-down baan dus alsmaar uitwijken en afgedekt worden door Vrijheden, FJ’s (jaja) en vooral heel veel Pampus geweld. En natuurlijk de BBQ.

 

De kunst was dus om constant te zeilen en geen grote missers te maken. Dat is vooral nr. 1 Menno Huisman goed gelukt met een serie van 1-1-2-1. Het ging er dus verder om wie “the best of the rest” werd. Zaterdag was Roel absoluut op weg met een 3 en een 2, zat bovendien Menno aardig op de huid.

Arnd begon met een 2, maar haalde met een 9 op zaterdag al teveel punten binnen. Zondag wist Arnd als enige nog wel een paaltje af te pikken van Menno! En Saskia kwam zondag goed op gang met 4 en 2, maar had zaterdag al teveel laten liggen.

 

Ik had zelf het gevoel dat ik er alsmaar achteraan hing, maar deed dat wel constant met een serie van 4-4-5-3. Dat bleek tot mijn verrassing goed voor een 2e plaats op het podium.

 

Bekijk de uitslagen maar eens om te zien dat:

– het zonder aftrek om vermijden van missers gaat

– Michiel de Boer (all the way from Friesland, top!) een goede zondag had

– onze eigen Vrijbuiter runner-up Wouter op zaterdag een 3 wist te scoren

– “onze” Vrijbuiter Menno helaas thuis moest blijven met een positieve COVID test

– volslanke Marc Dieben er vooral aan de wind goed bij zat, maar voor de wind net wat teveel verloor.

 

Onder het genot van een Woeste Golf was er een uitgebreide prijsuitreiking, een heus podium en probeerde Barbara nog wat Solo zeilers over te halen om naar de Kaagweek te komen. Het waren twee fantastische dagen!

 

Paul de Geus