28 deelnemers bij Sluitingswedstrijd Giesbeek

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Ik geef toe: normaal gesproken (Houtskool) was ik niet naar Giesbeek gereden. Bij Giesbeek denk ik aan een eind rijden en zeilen op een klein plasje. Dat eerste viel mee. Ik tik het adres op de TomTom in. Uurtje rijden vanaf Weesp. Hé, dat is net zo ver als naar Medemblik en daar maak ik nooit een probleem van? Eenmaal aangekomen word ik hartelijk ontvangen door plaatselijke entertainer Marc Dieben.  Koffie drinken, inschrijven: “heeft u ook een informatieboekje en banenkaart?” Wat wilt u weten?, dan leg ik het u even uit”. Bootjes optuigen en de haven uit.

Twee zeilers steken er boven uit: Peerke en Anton. De sportiviteitsprijs gaat uit naar de rapste van de eerste dag: Anton Kok. Hij roept in de derde race zijn grote rivaal Peerke aan dat hij naast de finish is gevaren in plaats van door de denkbeeldige finishlijn. Peerke weet de schade tot twee verloren plekken beperkt te houden en neemt het voorval luchtig op.

Na afloop een gezellig samenzijn op het dakterras van de vereniging. Wat een uitzicht over het meer en de Postbank. Onbegrijpelijk dat er nog altijd mensen naar Garda gaan? Tweede dag meer wind, een stijve vier met venijnige vlagen. Mannen als Jan Arends, Hans Duetz en Norbert Zonneveld bieden Peerke de tweede dag veel weerstand. Aan het eind van de race trekt een topfitte Peerke aan het langste eind. Na dit weekend toch een beetje Giesbeek fan geworden . Mooie overzichtelijke plas. Meer dan voldoende water voor een veld van ca dertig boten. Goede accommodatie en parkeergelegenheid.

Het niveau in Giesbeek is ook enorm vooruit gegaan. Waar vijf jaar geleden veelal in jaren ’70 houten bootjes gestreden werd zie je nu dat zeilers zijn overgestapt naar expoxy topmateriaal. Nieuwkomers als Mathijs van de Vrie en Roel den Herder zijn geduchte tegenstanders. Eervolle vermelding voor Saskia Bak die ook bij meer wind haar bootje onder controle heeft. Giesbeek heeft de gemoedelijkheid van een avondwedstrijd in combinatie met perfect uitgelegde wedstrijd banen. Compliment voor de organisatie.

Wie na het lezen van dit alles nieuwsgierig is geworden? Over twee weken is er een herkansing op zaterdag 24 oktober (clinic) en zondag 25 oktober. Stampot wedstrijden. Schrijft allen in en wordt vriend van WSV Giesbeek!

Ron Groenhart

[eventresult=263]