Alkmaar Open 19-20-21 augustus 2011

By 8 september 2011juni 5th, 2018Nieuws

De Solo behoorde in een grijs verleden tot de grotere klassen op het Alkmaardermeer. Diverse kampioenen zoals Hans Arends, Johan Geenen en Henk Gorter hadden Alkmaar als thuisplas. Hoogste tijd om oude tijden te laten herleven en hoe kan dat beter door met een grote vloot Solo’s aanwezig te zijn tijdens het ALKMAAR OPEN. De vroegere Alkmaardermeerweek heeft de laatste jaren de nodige veranderingen ondergaan. Het is nu een driedaags evenement met in korte tijd veel races. Zo staat op zaterdag het sprinten centraal, met de finish bij de eerste bovenboei. Er wordt gebruik gemaakt van twee startcomites en wedstrijdgebieden. Een voor de kielboten en een voor de kleine midzwaardboten. Groot voordeel: je hoeft nooit lang te wachten voor de volgende race. Voor en na de races is het goed toeven op de jachthaven van de Alkmaarsche Roei en Zeilvereniging in Akersloot.

Op 19, 20 en 21 augustus organiseert het Comite Alkmaardermeer wederom vanuit de haven van de ARZV het Alkmaar Open. De wedstrijden zijn als volgt geprogrammeerd:
vrijdag 19 augustus: 1e wedstrijd 11.00 uur, 2e wedstrijd 14.00 uur en de 3e wedstrijd hierop aansluitend,
zaterdag 20 augustus: 1e sprintwedstrijd 10.00 uur, 2e sprintwedstrijd aansluitend, 3e sprintwedstrijd aansluitend, 4e wedstrijd 14.00 uur, 5e wedstrijd aansluitend,
zondag 21 augustus: 6e wedstrijd 10.30, 7e wedstrijd aansluitend.

Tijdens het Alkmaar Open is het clubgebouw “De Roef” geopend vanaf 08.30 uur. De Roef serveert ’s morgens en ’s middags speciale ontbijten en lunches. ’s Avonds kan er met bemanning en familie genoten worden van de speciale dagmenu’s. Daarna zijn er gezellige avonden in de voor De Roef geplaatste feesttent.

Het Alkmaar Open heeft mooie prijzen. De prijzen worden op zondag 21 augustus rond 15.30 uur uitgereikt. De “Beer van de Meer” zal als sluitstuk uitgereikt worden aan de winnaar van de grootste klasse. Deelnemende jachten en moederschepen liggen gratis in de haven. Alle boten kunnen gratis gebruik maken van de hijskraan op het terrein van de ARZV. Trailers staan, hoe kan het ook anders gratis op het terrein van de jachthaven. Kamperen kan gratis op het terrein van de ARZV. Hotel faciliteiten zijn er bij Motel Akersloot op 15 minuten lopen van de jachthaven. Inschrijven kan via de website http://www.alkmaardermeer.nl/. Het Comité Alkmaardermeer is ook te volgen via Twitter.