Alkmaar wijnmaand evenement – uitslag en verslag

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

kaag.png (thumb)

Sinds een aantal jaren is het Wijnmaand evenement terug op de kalender, dit altijd gezellige evenement wordt georganiseerd vanuit de ZWVU in Uitgeest door het comite Alkmaardermeer. Ondanks de geringe wind kon er toch een volledig serie gezeild worden. Mark 1, Johan 2 en Reggie een 3. Deze keer een kort verslag van de webmaster zelf.

Het waren uitdagende condities. Weinig wind en het was zoeken naar de juiste winddraaingen en windvlagen. Het was zeker geen makkelijke opgave om te zeilen. Zaterdagmiddag werd geplaagd door uitstel en extreem weinig wind. Het was zaak om de rechterkant bij het eiland te kiezen, wat Reggie, Johan en Eric bijzonder goed gedaan hadden.

Ik had duidelijk van ze geleerd want de zondagochtend was exact hetzelfde verhaal. Geen wind en je moest de rechterkant kiezen. Peerke ging mee en het was dan ook een 2 voor Peerke en een 1 voor mij.

De overige wedstrijden hadden gelukkige meer wind en waren goed te zeilen. Tot het einde waren de wedstrijden spannend met een steeds wisselende kopgroep waar ik mij elke keer tussen kon begeven. Dat leverde me uiteindelijk drie overwinningen en de eindzege op. Top weekeinde met interessante wedstrijden. Tot volgende week op de houtskool.

groetjes

Mark

[eventresult=235]