ALMERE- De Allianz Regatta 2024 gaat niet door. Het wereldbekerevenement van World Sailing kent dit jaar te weinig inschrijvingen in de tien olympische klassen. Dit heeft volgens de organisatie te maken met allerlei andere evenementen die in dit olympisch jaar gehouden worden. Bedoeling is dat de Allianz Regatta in 2025 wordt vervolgd.

Het Watersportverbond hecht belang aan een succesvol internationaal topsportevenement in eigen land, in Flevoland. Samen met World Sailing, blijft de Bond zich inzetten voor een duurzaam, kwalitatief en inspirerend topsportevenement voor de tien olympische disciplines in de komende jaren.

De Allianz Regatta verhuisde in 2022 naar Almere. Daarvoor werd het internationale zeilevenement 36 jaar met veel succes en onder verschillende namen in Medemblik gehouden.

De Dutch Water Week waar de Allianz Regatta een onderdeel van is, gaat wel door. Dit evenement is van 25 mei tot en met 2 juni in Almere en Lelystad. Zo valt te lezen op de website. Actuele informatie ontbreekt opmerkelijk. Het laatste bericht is van juni 2023.

*bron: watersport-tv.nl

p.s. Het event is inmiddels van de soloklasse agenda gehaald.