Vooruitblik Winterkampioenschap

Het belooft een knaller van een afsluiting van het seizoen te worden. Maar liefst 33 boten hebben zich ingeschreven voor het Winterkampioenschap. De weersvoorspellingen zijn (voor de tijd van het jaar) bijzonder goed te noemen. Een lekker lopend windje van 8 tot 12 knopen staat garant voor een heerlijk dagje zeilen op de Loosdrechtse plassen.

Dat het dit jaar een knaller gaat worden, is niet alleen te danken aan het mooie weer en het aantal inschrijvingen maar zeker ook vanwege de strijd die op het water gaat plaatsvinden. Was het andere jaren altijd zo dat voor de WK de winnaar van de Jaarprijs wel bekend was, is dat dit jaar zeker niet het geval. Maar liefst 4 zeilers maken nog kans op de eindoverwinning. Roel den Herder, de huidige koploper, heeft de hete adem van Arnold Jippes en Peerke Kortekaas in zijn nek hijgen. Jan Arends, nu vierde in de stand, zou met een goede serie ook nog winnaar kunnen worden. Wie het gaat worden, weten we zaterdag avond.

Lezing Annemieke Bes

Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar weer een lezing na afloop van de wedstrijden. Dit jaar hebben we wel een hele bijzondere gast, Annemieke Bes. Als teamlid van de Sun Hung Kai/Scallywag boot heeft zij afgelopen jaar meegedaan met de Volvo Ocean Race. Na eerst aangemonsterd te hebben bij het Team van AkzoNobel, stapte ze vlak voor de start over naar Team Sun Hung Kai/Scallywag. Met dit team finishte ze helaas als laatste, wat mede veroorzaakt werd door het drama op de Zuidelijke Oceaan. Kortom meer dan genoeg stof om naar te luisteren.

Is “Solo’s Angels” teamleider Saskia Arnold in staat om van 3 absolute zeiltoppers in staat om een team te maken?

Teamwedstrijd

Op de zondag na het WK gaat een lang gekoesterde wens van onze scheidend voorzitter Norbert Zonneveld in vervulling. Eindelijk hebben we het voor elkaar dat zich voldoende teams hebben gemeld voor de teamwedstrijd. Maar liefst 6 teams zijn ingeschreven! Het “Solo’s Angels” team, bestaande uit Marleen Gaillard, Saskia Arnold en Anja Koldewijn is de favoriet. De kwaliteit van de individuele zeilsters laat niets te wensen meer over. Echter ze zullen er wel voor moeten strijden want de concurrentie is hevig. En drie uitstekende zeilsters maken nog geen goed team.

Kortom het wordt een weekend waar we de vingers bij kunnen aflikken en een waardige afsluiting van een evenzo fantastisch seizoen.

Klik hier voor de actuele weersvoorspelling op Loosdrecht