Andy Davis Nederlands Kampioen Soloklasse 2011 nu met verslag

By 9 april 2011juni 5th, 2018Nieuws

After 3 days of racing in mainly light winds and sunny skies on the IJsselmeer near Medemblik Andy Davis has taken the title ‘Dutch Champion Soloclass 2011’. Having won the title for 3 times now we think it is time he applies for a Dutch passport and learns to speak Dutch. Runner up was first time visitor Richard Adams and third was for roocky of the year Mike Kamminga. Mike has written a report, in Dutch of course…..

 

 

ONK Solo 2011

Wat doe ik hier? Zweet als een otter en stink als een bunzing. Ben ik in de dierentuin? Welnee. Ik zit dubbel gevouwen in mijn eigen Solo. Deze winter gekocht van Ome Jaap. Mijn vader zei nog ; als die éminence grise in je buurt komt zeg dan ja en maak dat je wegkomt.â€  Fout advies! De eerste keer had ik plots een Solo aan mijn broek. De tweede keer moest ik een stukje schrijven over het NK.
Afijn; daar gaan we.

Fish and chips maken de dienst uit.

Het ONK op Medemblik… Wat een uitdaging! Mijn eerste seizoen in de Solo en meteen op het IJsselmeer. Na op Loosdrecht te hebben geoefend en Claar te mogen pesten op het Vrijbuiterweekend: het grote water tegemoet met korte en steile golven.
Het viel gelukkig mee, of tegen….? De windvoorspelling was weinig tot zeer weinig en de zon veel. Geen grote golven en zonder planerende solo’s om me heen. Tekenend voor ‘NK-weer’ de afgelopen jaren begreep ik van de wijze man: Bert Vastenburg.
Er was een mooi aantal deelnemers: 40, inclusief een aantal Engelse Solo cracks.

De eerste dag voorliep buitengewoon goed met weinig wind. Over het comité was iedereen meteen te spreken en zij hebben iedere dag perfect werk geleverd. Vanaf dag 1 was het direct duidelijk dat we zeilles zouden krijgen van onze Solo vrienden uit Engeland. Andy Davis en Richard Adams gingen meteen aan de leiding. Ik, zei de gek, was erg blij verrast dat ik 3e stond. Na afloop van de eerste dag was er een gezellige Solo borrel met de uitreiking van de dagprijzen.

Dag 2, nog mooier weer en nog minder wind. Moeilijk zoeken naar de juiste wind en mijn resultaten werden ook minder. Gelukkig hadden we na deze dag een aftrek wedstrijd en kon ik mijn positie handhaven op de voet gevolgd door Nederlandse cracks als Claar en Armand.
Het avond programma was zeer geslaagd met een voortreffelijk Championship diner! Hier werden ook de dagprijzen verdeeld en kregen we heerlijk te eten. Ik zat bij het diner aan tafel met Andy en Richard en kon bijna alleen maar denken: zal ik vragen; Waarom gaat de fish zo hard door/over het water? Nee! Gewoon lekker eten en een biertje drinken met onze Engelse cracks.

Op de laatste dag van dit NK zou het nat worden en meer wind. Het bleef beiden uit, maar met een mooie stabiele wind kon het NK verder worden verzeild met uiteindelijk negen wedstrijden en daardoor twee aftrek wedstrijden. Armand ging nog vissen kijken(?) en ik kon hem en Claar gelukkig voor blijven en mijn plek behouden. Jack Kamminga, mijn vader die mij in de Solo heeft gepraat, maakte een sterke comeback op de laatste dag. Claar kon hem voor blijven, zodat Jack net buiten de prijzenpot viel. Over prijzen gesproken: Er moeten eigenlijk twee nieuwe prijzen komen ter ere van Claar en Armand. Claar krijgt de meest constante zeilsterprijs met een hele constante serie! Armand krijgt de prijs voor het meest consequent OCS scoren op NK’s…. Heb ik horen zeggen, ik was er niet eerder bij. De Soloklasse bleek een fantastische groep sportieve zeilers en ik dank jullie allemaal mij hartelijk te hebben ontvangen in de Solo klasse!

Volgend jaar misschien 50 boten aan de start? Ik hoop het!
En nu snel douchen…

Tot op het water,
Mike Kamminga
Solo 569

[eventresult=155]