Armand kampioen Benelux nu met verslag

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

In het weekend van 15/16 augustus werd onder schitterende omstandigheden (windje 3-4) het Benelux kampioenschap op de Grevelingen gezeild. Het niveau kruipt steeds dichter naar elkaar en niemand is zijn plek nog zeker. Op zaterdag ging Marleen met haar splinternieuwe boot nog fier aan de leiding, met Johan op twee en Jacques op drie. In de eindstand was het echter toch weer Armand op 1, Jacques op 2 en Marleen op 3. Vermeldenswaardig is nog het eentje en een tweetje van Jaap. Klaas heeft beloofd een verslag te schrijven:

Verslag Benelux kampioenschappen te Scharendijke.
15 en 16 augustus 2009

Bij terugkeer vanuit Scharendijke naar de stoffige Veluwe werd ik door onze voorzitter op allercharmantste wijze gebeld met het verzoek een verslag te schrijven over het Benelux kampioenschap.
Zie hier mijn antwoord.

Op 15 en 16 augustus werden de Benelux kampioenschappen weer verzeild. De omstandigheden waren perfect. Wind, zon, zoute golven en een prima groep mensen, Solisten wel te verstaan.
Als herintreder vielen mij direct een aantal zaken op. Veel snelle nieuwe boten en een hoog prestatie niveau. De klasse heeft mijns inziens duidelijk aan kwaliteit gewonnen.
Dit is terug te zien in de uitslaglijst. Geen voorgedrukte uitslagen maar een felle strijd om de eerste plaats door een kopgroep van 6 tot 7 mannen en vrouwen. In iedere wedstrijd was er wel iemand anders die de juiste schift wist te pakken en vanaf de bovenboei de wedstrijd in handen had. Jaap Atema was hiervan een verrassend voorbeeld, klasse Jaap! Ook in het peloton werd veel strijd geleverd met vele malen een close finish. Een prima evenement met een goede wedstrijdleiding, hoewel de baan er soms wat scheef in lag.
Armand wist in de laatste wedstrijd de overwinning naar zich toe te trekken, direct gevolgd door Jacques en Marleen.
Marleen doopte na de eerste wedstrijd dag haar nieuwe 570, Mar-al-Leen. Een prachtige boot met op die dag een verdiende eerste plaats. Mooier kan dat niet.
Een ander aspect van het Solo zeilen is een merkwaardige vorm van schizofrenie. Zo wordt er op het water als eenling in een bootje fel om de punten gezeild maar op de wal vindt er een sociale metamorfose plaatst. Dit levert ons als groep een positieve rating op, zeker bij het wedstrijdcomité. Iets om trots op te zijn.
Al met al een zeer geslaagd evenement. De thuisblijvers roep ik op om volgend jaar ook aan te schuiven. Het is ten slotte ons enige zoutwater toernooi.