Dat niets vanzelfsprekend is, blijkt nu wel weer en ik hoop dat eenieder nog in goede gezondheid is en blijft. Op de Algemene ledenvergadering in januari zag het wedstrijdseizoen 2020 er nog zo mooi uit. Nu ruim 2 maanden later moeten we onder andere minimaal 1,5 meter afstand houden en mogen we niet met meer dan 3 personen samenkomen. Allemaal maatregelen die heel begrijpelijk en goed zijn en ik hoop dat we hiermee het Coronavirus spoedig onder controle kunnen krijgen.

Vele grote sportevenementen als Formule 1, EK voetbal, Olympische spelen maar ook Kieler Woche worden afgelast of uitgesteld. Ook wij als Soloklasse hebben hier al mee te maken gehad. De maart- en aprilwedstrijden op Giesbeek zijn afgelast en het zijn met de huidige verscherpte maatregelen ook niet de laatste evenementen die niet zullen doorgaan. Op de Website van de Soloklasse zullen we de laatste info/wijzigen van de komende evenementen vermelden, mocht je plannen maken hou de website dan goed in de gaten.

Als Soloklasse zelf organiseren we dit jaar het ONK Sprint in Reeuwijk, de Nationscup in Medemblik en het ONK in Harderwijk. Het bestuur heeft afgelopen dinsdag een extra meeting ( Call) gehad om de huidige situatie van de te organiseren evenementen te bespreken en heeft het volgende besloten:

Gezien de huidige maatregelen van de overheid, de veiligheid van alle deelnemers -organisaties en om een waardig (internationaal)evenement te garanderen,  moeten we als bestuur helaas melden dat het ONK Sprint in Reeuwijk en de Nationscup in Medemblik dit jaar niet doorgaan.

Een heel vervelend besluit maar we moeten geen risico’s nemen voor mens en organisaties. Menig solist keek er al enorm naar uit. Sommigen hebben zelfs al al kosten gemaakt voor een onderkomen of veerpond. Ik hoop dat eenieder zijn ( aan)betalingen terug kan krijgen.

Het goede nieuws is dat uitstel geen afstel is en dat we de evenementen een jaar doorschuiven en op de wedstrijdkalender van 2021 zullen zetten. Speciaal wil ik hierbij ook de vrijwilligers bedanken die al druk waren met de voorbereidingen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op jullie ondersteuning rekenen. Aan de personen die al ingeschreven hebben, zullen we het inschrijfgeld terugstorten.

Wat betreft het ONK in Harderwijk gaan we er vanuit dat dit wel door kan gaan en zullen we er een extra mooi evenement van proberen te maken.

Eenieder heel veel sterkte komende weken, houd afstand of blijf thuis en ik hoop jullie straks in goede gezondheid op één van de evenementen weer te zien.

Roel den Herder

Voorzitter