Beste Solo zeilers,

 

Een woordje van jullie nieuwe voorzitter.

Voor diegenen die er niet waren, ik heb op de ALV van de aanwezige leden het vertrouwen gekregen om het voorzitterschap van Roel over te nemen. Voorwaar geen makkelijke opgave want Roel heeft het 4 jaar uitstekend gedaan, waarvoor nogmaals veel, veel dank. De klasse groeit gestaag en wij zullen als bestuur ons best doen dit vooral zo door te laten gaan.

 

Wat op deze goed bezochte ALV onder andere naar voren kwam is dat we de verbinding tussen de regio’s en het landelijke Solo zeilen goed moet coördineren. En vooral ook de zeilers zonder vaste regio moeten betrekken. De wedstrijdkalender is vol, dat hebben jullie al op de NSO site kunnen zien. We zullen in deze kalender een onderscheid gaan maken tussen de landelijke evenementen waar we zoveel mogelijke Solo’s hopen te zien en die meetellen voor de jaarprijs en de regionale wedstrijden. Deze regionale wedstrijden zijn “open” en iedereen uit het hele land kan ook hieraan deelnemen.

Hoewel de Jaarprijs niet erg leeft, zoals blijkt uit de uitslag van de leden enquete, willen we deze graag gebruiken om de hoofdkalender te promoten. Onder meer door de telling simpeler te maken, een categorie 60+ toe te voegen en een regionale competitie te promoten. Dus neem je maatjes uit Sneek, Giesbeek, Alkmaar, Loosdrecht, Harderwijk en de Rest regio mee naar de jaarprijs wedstrijden en zorg dat je vereniging de Regio jaarprijs binnenhaalt.

 

Deze week voelt buiten als voorjaar, de wedstrijden komen rap naderbij! Na de Giesbeek maart wedstrijden en de Easter Regatta als seizoensopening komen het NK Sprint en de Nations Cup als landelijke klasse evenementen snel dichterbij. Voor de Nations Cup op 12-13-14 mei in Medemblik ook nog een oproep: Wie of welke vereniging heeft Ribs beschikbaar? Drie voor Rescue en één als media boot die in elk geval door Will Loy gebruikt kan worden om mooie filmpjes te maken.

 

Rest mij te verwijzen naar een paar leuke foto’s van de ALV met jaarprijsuitreiking en het prachtige filmpje dat Marc Dieben voor de onthulling van de jaarprijs winnaars heeft gemaakt. Roel, Saskia en Michiel, nogmaals van harte gefeliciteerd!

 

Tot op het water, groet Paul de Geus