Bericht van de voorzitter, december 2014.

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Bericht van de voorzitter, december 2014.

Seizoen 2014
  
Het seizoen zit er al weer een tijdje op. Ik hoop dat jullie met veel plezier hebben gevaren. Er waren dit jaar in ieder geval veel mooie evenementen, 16 in totaal.
In de aanstaande Algemene Ledenvergadering – noteer zaterdag 17 januari a.s. – komen de cijfers en statistieken van het zeilprogramma van 2014 natuurlijk ook aan de orde. Er is veel gevaren : als ik goed tel, 336 starts in 2014 tegenover 261 in 2013 ! En met een fraai gemiddelde per evenement van 22 starts, vorig jaar 16. Hoogtepunt was vanzelfsprekend de Nation’s Cup in Garda; 70 boten aan de start waarvan 28 Nederlandse. “Stevig” vaarwater, een fantastische ambiance en met een prima comité van “Fraglia Vela Riva”. Enerverende  voetbalpotten tussendoor… Vermelding verdient ook dat het wedstrijdwater van Sneek afgelopen seizoen met drie evenementen – waaronder een zeer geslaagd ONK – veel deelnemers trok. Alkmaar stond – als “runner-up” – opnieuw met twee evenementen genoteerd. De strijd om de Jaarprijs was spannend tot en mét de winterkampioenschappen; Peerke heeft de strijd met Reggie in zijn voordeel beslecht. Proficiat Peer !

Het nieuwe seizoen

Volgend jaar maart starten we het seizoen weer op met clinics. En de nieuwe wedstrijdkalender is goed gevuld. Met vele “traditionals” maar ook nieuwe toernooien, zie de voor de ALV geagendeerde voorstellen. Wat dit jaar door bescheiden intekening en weersomstandigheden geen doorgang vond, staat voor 2015 opnieuw op de kalender : Teamwedstrijden. En het ziet er naar uit dat we het ONK gaan varen op de Grevelingen (Scharendijke) ! De laatste knoopjes moeten daarover nog worden doorgehakt.   

Slot

Mooi dat het aantal leden van de Soloklasse Organisatie gestaag door blijft groeien. En met dat karakteristieke bootje en onze actieve en plezierige club zeilers zijn er nog volop mogelijkheden! Met veel dank aan allen : zeilers, vrijwilligers, comitéleden, bestuurders, begeleiders. Alle mensen dus die ertoe bijdragen dat we heerlijk in onze solo kunnen blijven racen. 

Tot ziens op de ALV, zaterdag 17 januari, 13.00 uur in Loosdrecht (zie de oproep).

Het bestuur wenst ieder van harte goede feestdagen !

Namens het bestuur van de NSO,

Jaap Atema (voorzitter).