Bericht van de voorzitter

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

De solo gaat goed in Nederland. Nieuwe leden melden zich aan; de 100 zijn we al een tijdje ruimschoots gepasseerd. Én het aantal actieve zeilers groeit.

Een zeer actief seizoen 2010 – met als hoogtepunt de Nation’s Cup in Quiberon – ligt achter ons. Een nieuw seizoen met twaalf mooie evenementen lacht ons toe ! Een heel aantrekkelijk programma; vertrouwd , maar ook met nieuwe toernooien zoals de Kleine Sneekweek (begin juni) en een echt Belgisch kampioenschap (oktober).

Op veler verzoek is het aantal trainingen uitgebreid . Binnenkort start het nieuwe seizoen met twee trainingen op de Braassem: zaterdag 26 maart en zondag 3 april . Is er een beter middel omuit de solowinterslaap te ontwaken? Zaterdag 21 mei is er bovendien een training op Giesbeek. Alle trainingen staan onder leiding van deskundige en gelauwerde zeilcoaches. Inschrijving voor de trainingen staat open op de site van de NSO.

Belangrijk nieuws voor de zeilagenda van 2011 is een niéuwe prijs : De “ BIG 5 â€! Niet ieder heeft tijd en gelegenheid om z’n kwaliteiten in de jaarprijscompetitie tot z’n recht te laten komen. Nú is er de kans in een extra klassement -de jaarprijs blijft ongewijzigd bestaan – eeuwige roem te behalen . De BIG 5 – evenementen ( in de jaarkalender met ster aangegeven ) zijn:
Easter Regatta, Loosdrecht, 23/24/25 april,
Sail & Music, Giesbeek, 14/15 mei,
Kleine Sneekweek, Sneek, 4/5 juni,
Benelux Kampioenschappen, Scharendijke, 13/14 augustus,
Nabraassem, 17/18 september, Braassem.

Het is niks teveel gezegd: de soloklasse groeit en bloeit! Uit naam van het bestuur van de Nederlandse Soloklasse Organisatie nodig ik jullie uit er een prachtig nieuw seizoen van te maken .

Jaap Atema
voorzitter NSO