Claar wint Houtskool cup

By 10 juni 2014juni 5th, 2018Nieuws

Onder prima omstandigheden is afgelopen weekend de Houtskoolcup gevaren in tegenstelling tot de afgelopen twee jaar was er een prima windje, gemiddeld rond kracht 3. Zaterdag waren er twee wedstrijden en met een op en neer baan  45 12Voets jollen en 38 pampussen in dezelfde baan geen pretje om je 12 keer per dag door en smal gaatje tussen twee eilanden te mogen manoevreren. Was dit het dan?, nee ik vergeet de volgboten gemiddeld 1 op 2 en allemaal mee varen…., genoeg daar over.

Afijn over de wedstijden: Jaap begon sterk door meteen eerste plaats neer te zetten, zie je wel meer als sporters een tijdje rust nemen dan komen ze sterker terug dan ooit ! Claar volgt op de tweede plaats en Tjebbe met nieuwe boot eindigt als nummer 3. Bij de middag wedstrijd besluiten Claar en Tjebbe er samen vandoor te gaan gevolgd door…, een hele tijd niets. Na een spannende strijd wint Claar.

Zondag, een stukje kouder maar nog steeds aardig weer en droog, een spannende strijd in de kopgroep tussen Claar, Marleen en Eddy wordt bezegeld door Marleen gevolgd door Claar en Eddy met een steeds een halve bootlengte verschil. In de middag weet Jaap wederom de koppositie te pakken en staat deze niet meer af, Tjebbe moet vroegtijdig opgeven omdat zijn zeil naar beneden kwam, Jaap wint, Claar 2 en Eddy 3.

Om 15:30 was de prijsuitreiking en bleek dat de KWVL over een oude wisselprijs van de Soloklasse beschikte, de “platte thijs wisselprijs” deze prijs is uitgereikt aan winnares Claar.

    

  [eventresult=240]