De SlowsexSolo

By 1 maart 2009juni 5th, 2018Nieuws

De reporter John Wilson buigt zich wederom over de Soloklasse. Ditmaal over de Nederlandse zeiler Armand de la Rie. Een verslag in het licht van 2008
en het nieuwe jaar 2009. Lees hieronder het verslag van John Wilson.


Is het jaar 2008 een terugblik waard op het Solozeilgebied, dan piekt de snelcursus van Armand de la Rie vèr boven het deelnemersveld uit. Komen de dagbladen in Nederland met het gehypte Slowsexfenomeen, wat Armand betreft (als we de adepteen mogen geloven), is dit een buitencategorie zoals de fastest-Solo-sailor-ever een klinkend A,B,C-tje is.
Integenstelling tot de NL-jaarprijswinnaars, is er in de UK-opvatting alle lof, zo niet een ereplaats voor de ‘paardenfluisteraar’ in de Soloklasse. Wie daar het sprekend voorbeeld van is en ongeacht wind-, zeil-, en boottype de finesse van blijft tonen is de best of the best everdone.
De UK kent het curling, darts en snooker als volkssport. Maar het leren van de Solo boothandling is er een van een andere categorie. In de laatste weken van het jaar drongen de wenslijsten van kijkers en luisteraars zich al te nadrukkelijk op de voorgrond. Zo niet Armand de la Rie. Daarvoor nu even de aandacht. Wie het hele jaar 2008 de hitlijsten laat verstommen door de menselijke hand en de intuïtie, daarbij in een waterspelletje met een zeil en wat boten: tja dan spreek je over een meesterlijke feeling en inzicht. Dat levert een onvergetelijk bijdrage voor de hele Soloklasse op. Met die wetenschap kan je stellen:
laat het nieuwe jaar onder dit gesternte komen!

Good vibes to all of you in 2009 from de UK.

John Wilson