Derde dag ONK “Zwarte vlag gooit roet in het eten” Video ONK staat online

By 9 december 2017juni 5th, 2018Nieuws

Peerke Kortekaas, leider na de eerste twee dagen, kon zijn draai op de zondag niet vinden. Met een 15de en 16de plek in race 8 en 9 kwam het kampioenschap in gevaar. De laatste en 10de race wist hij wel als eerste te finishen. Maar wie was nu de kampioen? Was het genoeg?

Good old Peter van Santen was in topvorm op de Zondag. Aanvankelijk dacht hij met twee overwinningen naar huis te gaan. Op de kant bleek echter dat hij in race 8 te vroeg over de startlijn was gegaan. Maar race 9 wist hij wel winnend af te sluiten. Dat overkwam ook Saskia Arnold in race 10 die zij met straatlengte als eerste dacht te finishen, de zwarte vlag gooide echter roet in het eten van Saskia waardoor Peerke race 10 won.

De Engelsman Mark Lee voer een 4de, 14de (=aftrek) en een 3de plek. Hierdoor wist hij met één puntje verschil op Peerke het kampioenschap naar zich toe te trekken. Tijdens de prijsuitreiking werd hij dan ook door de deelnemers de traditionele duik in het IJsselmeer gegund.

Ondanks dat veel deelnemers graag wat meer wind hadden gehad was het een fantastisch ONK.
Uiteraard komt en van het ONK een video en de verwachting is dat deze eind deze week online staat.

Het heeft even geduurd maar de video over het ONK staat online.