Easter Wedstrijd bij de KWVL “iedereen had zijn.haar moment of fame

By 4 maart 2018juni 5th, 2018Nieuws

Zondag
De eerste Start om 12 uur. We hebben de hele dag 5 tot 8 knopen wind gehad. Ideaal voor de eerste solo dag. Met 20 boten aan de start een leuk veld.  De eerste race begon heel goed! Ik lag 1ste om de boventon, op de voet gevolgd door Arnold Jippens. Tot aan de Finish was het stuivertje wisselen alleen voer ik naar de verkeerde finish lijn. Dom natuurlijk, waardoor Arnold en Marleen voor mij finishten en ik  daardoor 3de geworden ben, heel mooi resultaat. Het finish lijn verhaal was een dingetje voor de solo zeilers, deze dag, elke race was er wel iemand die verkeerd ging. 
Het leuke van deze dag vond ik dat er heel veel wisselingen geweest zijn en bijna niemand constant had gevaren. Alleen Arnd en Marleen hadden constant gevaren.  Marleen had er alleen in UFD bij zitten. Maar als ze deze weg kon hallen had ze 1,2,2 staan wat ruim de leiding was geweest.  Ik had ook een goeie dag ik had de derde race zelfs mogen winnen. Maar de tweede race zat ik er helemaal naast. Ik miste een complete windbaan. Uitslag na dag 1
1ste  Arnd
2de Huub
3de Ik
Waarvan 2de tot 6de heel dicht bij elkaar stond.


Maandag
Start 11 uur weer koud zwart en meer wind ik denk 8 t/m 14 knopen. In het eerste kruisrak ging Roel  aan de andere kant van het eiland langs als de rest en kwam met de boei te overzeilen toch als  4de om de boventon. Ik had de eer om deze race als eerste te finishen gevolgd door eerste Gilles en Arnd. Deze keer konden we de finishlijn wel vinden.
Tweede race stond in het teken van Arnd. Hij was uit de start gelijk weg Hij kwam met een gaatje om de boventon en we hebben hem niet meer gezien. Ik was tweede en Gilles derde.
De laatste race van de dag leek niet meer spannend te worden. Arnd had zo goed als zeker het evenement gewonnen, wel was er nog strijd om de 2de plek tussen Marleen en mij.  Norbert lag van het begin af aan 1ste ik lag tweede en Jan lag 3de Na de laatste ton te hebben gerond zag ik dat Arnd heel slecht lag en Marleen rond de 5de plaats. Ik had het gevoel dat als ik de race zou winnen ik het evenement misschien nog kon winnen. Hierdoor ging ik teveel gokken om Norbert in te halen. Waardoor ik ook Roel en Jan verloor. Roel wist het zelfs voor elkaar te krijgen om Norbert nog in te halen.
Hieronder de uitslag.  

 

Ik vond het een goed georganiseerd evenement, goed comité en een gezellige groep met zeilers. Ik hoop jullie meer te zien dit jaar op het water.


Paul Dijkstra