Ferdinand wint Beker van België – Met de Digitale Wedstrijden

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Ferdinand heeft de Beker van België gewonnen. Met 4 eerste plaatsen en door een foto finish met Gilles net geen 1e plaats in de tweede wedstrijd. We kunnen wel zeggen dat Ferdinand het Belgische water beheerste.

 

WP_000479.jpg (thumb)

Voor de Nederlanders was het een vroege dag. Voor de meesten was het half zes rijden om tussen negen en half tien in Harelbeke aan te komen. Voor de Belgen was het een thuiswedstrijd.

Het was geen overdreven mooi zeildag, beetje miezerig aan het begin en wel wind, maar vlagerig en afnemend. Toch was een prachtig decor voor een zeilcup. De wind lag precies gunstig om de hele plas te benutten en de vlagen maakten dat het een bijzonder tactisch spelletje werd. Iedere vlaag moest opgezocht worden en iedere schifting benut worden. Het was opletten bij de landtong aangezien je daar enorme hoeveelheden wier kon oppikken (je hebt wat gemist Claar!). Gilles moest na de eerste wedstrijd de Solo omleggen om het wier uit zijn zwaardkast te peuteren. Bleef je vrij van de langtong dan was er niets aan de hand.

De Nederlanders waren sterker over de dag met in Alex een gevaarlijke outsider. Alex is een Europe zeiler die een solo geleend heeft. Jammer genoeg had deze Solo een soort van rivier in de dubbele bodem en een extreem korte helmstok. De laatste wedstrijd kon Alex de Winder van Hendrik proberen, waardoor hij in een keer tussen de Hollanders aan het varen was! Van het hele veld was Ferdinand niet te verslaan. Hij was overal te vinden op de plas waar wind was en klapte met alle goeie schiftingen mee. Een indrukwekkende prestatie van Ferdinand. Dit toont weer eens aan dat plastic verslagen kan worden door hout.

Tussen de middag hebben we de boten aan de kant gelegd om te genieten van een goed glas bier en een barbeque! De gastvrijheid was overweldigend en de met tegenzin gingen we weer het water op. Eenmaal terug voor de laatste twee wedstrijden bleek Ferdinand nog steeds de te kloppen man.

Aan het eind van de dag konden we nagenieten van een mooi zeildag. Ferdinand mocht de Beker van Belgie meenemen (het houten solo logo op een stenen voet). Een prachtig mooie prijs met een verdiende winnaar. Tevens werd de NSC Visitors Trophy door Eddy uitgereikt aan Hendrik voor het feit dat hij de beste buitenlander was tijdens het ONK in Loosdrecht.

Bedankt voor het gezellige en tactische evenement met een enthousiaste groep solo zeilers!

[eventresult=184]
WP_000478.jpg (thumb)
WP_000484.jpg (thumb)
WP_000487.jpg (thumb)
WP_000485.jpg (thumb)
WP_000488.jpg (thumb)

 De digitale wedstrijden beschikbaar. Helaas is de track van Wim mislukt, door een falend tracker.

Beker van Belgie Race 1 thumbRace 1 (Gilles 4, Mark 3)
De eerste wedstrijd was Gilles goed op dreef. Totdat het wier hem in zijn greep kreeg. Kijk ook eens naar de grafiek links wat de gemiddelde snelheid weergeeft. Gilles is opeens een tandje trager….

Video race 1… 

 

Beker van Belgie Race 2 thumbRace 2 (Gilles 1)
Alleen de track van Gilles is beschikbaar. Jammer want in deze top race was hij zelfs Ferdinand te snel af. 

 Video Race 2…

 

 

Beker van Belgie Race 3 thumbRace 3 (Gilles 2, Mark 3)
Mark heeft te laat zijn tracker gestart, vandaar dat Gilles alleen aan de start is verschenen. Je ziet dat Gilles de meeste snelheid heeft op het halve windse rak, maar deze voorsprong in het laatste voordewindse rak weer in moet leveren. Gelukkig voor Gilles maakte hij geen fouten naar de finish toe.

 Video race 3…

Beker van Belgie Race 4 thumbRace 4 (Mark 2, Gilles 4)
Dit is de meeste spannende wedstrijd waar Gilles in de laatste twee klappen van het laatste aandewindse rak de aansluiting verliest.

 Video race 4….

 

Beker van Belgie Race 5 thumbRace 5 (Mark 2, Gilles 3)
De beste wedstrijd voor Mark, waarin bijna Ferdinand verslagen was.

 Video race 5….

 

 

Leuke van deze tracks is dat Gilles en Mark precies evenveel punten hadden en gelijk geeindigd zijn….