Gilles wint NaBraassem

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

In het weekend van 18 en 19 september 2010 werd de traditionele NaBraassem gezeild. Dit jaar voor het eerst met inner- en outerloop banen in plaats van de spagetti/spoorzoek banen. 11 Solo’s streden om de eer. Op zaterdag best redelijk weer, windkracht 2 met wat vlagen naar 4 en af en toe een zonnetje. De wind draaide wel behoorlijk. De nieuwe banen waren een succes want de wedstrijden waren spannender dan normaal, wat ook wel blijkt uit het feit dat er 3 verschillende winnaars waren, terwijl ook tijdens de race veel positie wisselingen plaatsvonden. Het was ook wat gezelliger want je komt elkaar nog eens tegen als je 3 keer de innerloop zeilt. Opmerkelijk op zaterdag was dat Ollo na race twee enthousiast naar de kant ging om de gezamelijke lunch te gebruiken om er vervolgens achter te komen dat race 3 direct na race twee gestart werd. Peter brak zijn helmstok en kon ’s avonds dus gaan sleutelen. In de tussenstand ging PieterJelle aan de leiding.

De voorspellingen voor zondag was 16 knopen met vlagen naar 25, dat kon heftig worden. Het viel ’s ochtends echter wel mee. Ollo besloot aan de kant te blijven, daartegenover was Marten er weer bij gekomen. Het noodroer van Peter bleek niet meer dan 45 graden te kunnen sturen, de helmstok kon niet over de luchtkasten heen. Bovendien kreeg het het voor elkaar om zijn lummel krom te trekken waardoor hij voor de start alweer terug naar de kant moest. Race 4 was voor Marleen die voor de gelegenheid in de Hunky Dorey voer. Race 5 was voor Gilles die daarmee alles weer op scherp zette want PieterJelle had inmiddels twee tweetjes gevaren. Deze keer werden we wel nar de kant gestuurd voor de lunch, dat smaakte goed. Inmiddels trok de wind verder aan richting de voorspelde waarden. Peter vond het te tricky met die wind met een 45 graden roer het water op te gaan, Johan, Marten en Ton hielden het ook voor gezien. Een behoorlijk uitgedund veld dus. Marc was to dusver nog niet omgeslagen maar deed dat nu in de haven zonder zeil. Best knap. Op het water was het even wachten op de start en besloten Gerrit, Marc en Marleen weer terug te gaan. Toen waren er nog maar drie. Gilles pakte de leiding en stond die niet meer af, hij ging met grote voorsprong over de finish. Pieter en PieterJelle vochten een aardig robbertje met elkaar uit waarbij PieterJelle uiteindelijk aan het langste eind trok.

Toen ze eenmaal aan de kant kwamen kregen de drie helden een waardig ontvangst en alle hulp om hun boten op te ruimen. PieterJelle liet nog even zien dat omslaan in de haven met gestreken zeil helemaal niet zo uniek is.

Het was even wachten op de prijsuitreiking omdat er nog een protest van PieterJelle tegen een Laser 2 (die hun klasse kampioenschap bleken te zeilen) behandeld moest worden. Eerste plek was voor Gilles die daarmee een verdiend het evenement op zijn naam schreef.

Uitslag NaBraassem 2010
[eventresult=132]