Het echte verhaal achter de OMA1866 Wisselprijs

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Old
Men Association 1866


Op de ‘Hall of Fame’ pagina prijkt fier een wisselprijs met de illustere naam ‘Old Men Association 1866’. De historie van deze prijs gaat een lange tijd terug, zo lang dat men inmiddels vergeten was waar’ie voor bedoeld was. Gelukkig zijn er nog mensen met een geheugen dat langer terug gaat dan een paar jaar. Angeline Smink was zo vriendelijk de NSO te wijzen op het verhaal achter deze prijs.

—– Original Message —–

From: Angeline Smink
At: 8/23/2006

Geacht bestuur,

Als bestuurslid van de KZ&RV Hollandia viel mij op dat er bij de “Old Men Association 1866” in 2004 ineens weer een naam van een winnaar stond vermeld. Deze winnaar is echter een actieve Solo zeiler en zou dus volgens de oude mores nooit hebben mogen deelnemen

Voor zover mij bekend uit verhalen uit de oude doos was de oude zakken trofee bedoeld voor iemand die een goede band had met de klasse en hielp op de ??n of andere manier bij de legendarische wedstrijden van de Solo in Medemblik. Voor die goede vrienden van de klasse was er dan een havenwedstrijd in een Solo en als je zonder omslaan van Brakeboer naar de andere kant van de haven kwam, had je al gewonnen. In het caf? hangt nog een oorkonde met handtekeningen van alle deelnemers ten bewijze van het feit dat Cor Brakeboer, die niet kon zwemmen en niet kon zeilen, de overtocht had volbracht. Er bestaat ook nog een foto van een paar van die oude mannen (ook de caf?baas Cor Brakeboer) met zwemvest aan de buitenbar en nat van zo’n havenwedstrijdje.

Met vriendelijke groeten,
K.Z.& R.V. Hollandia
Angeline Smink