Zaterdag.

Al dagen van te voren zagen we het aankomen; op zaterdag zou er nauwelijks wind komen; 1 Bft met uitschieters van 1 Bft gaf windfinder aan, je weet het je gaat er toch naar toe, zo werkt het bij zeilen en dat wordt koffie drinken, koffie drinken en nog eens koffie drinken. En gezellig bijkletsen met al die leuke zeilers die je een paar keer per jaar ziet, want de opkomst is altijd geweldig; 25 deelnemers in onze klasse.

Om een of andere reden gebeurt dit vaker, juist bij de houtskoolcup, in deze tijd is de natuur, het verschil tussen zee en land, in evenwicht heeft iemand me wel eens verteld. En dan is er vaak weinig wind. Dit wetende was ik voorbereid voor een alternatief programma, iets wat we in de jaren dat ik zeil al een paar keer vaker gedaan hebben; speciaal voor dit doel heb ik een ander bootje waarmee ik de geïnteresseerde zeilers dan rondvaar langs de plassen en juist op plekken waar je als wedstrijdzeiler nooit komt. Steeds weer krijg ik daarover enthousiaste reacties, want er is een wereld achter die plassen die erg mooi is, je kunt je vergapen aan de natuur en aan de mooie huizen die er staan. Vervolgens varen we langs de optrekjes van wat Loosdrechtse (ex) solozeilers en keren we terug naar de KWVL. De rest van de middag nog vrij te besteden voor klussen aan de boot en zo meer.

Zondag:

Gelukkig, het ziet er naar uit dat er gevaren kan worden en dat doen we dan ook. Met een 2 tot 3 Bft (sterk wisselend) is het lastig varen. Hans Deutz is de gene die dat het beste deed maar ook Mark Wildenberg en Armand varen goed voorin, resp 2 en 3. Het duurt land voordat de 2e wedstrijd start de wind draait en de baan moet worden verlegd. Jan Arends pak knap de leiding en staat deze plek niet meer af. Gevolgd door Armand en good old Reggie Feltkamp. Het bleef bij 2 wedstrijden die dag omdat de tijdslimiet anders niet gehaald zou worden. Het was nog erg gezellig na afloop, met prima weer en uiteraard de prijsuitreiking.

Einduitslag:

  1. Armand de la Rie
  2. Hans Duetz
  3. Reggie Feltkamp
  4. Mark WiIldenberg
  5. Jan Arends

Hopende op meer wind bij de Houtskoolcup 2019, maar u kunt vast kaarten reserveren voor de rondvaart ! bij ondergetekende.

Rest mij jullie er aan te herinneren dat er op 3 november weer een ouderwets winterkampioenschap zal plaatsvinden bij de vrijbuiter met een zeer bekende spreekster, maar daarover later meer..

Eddy Boon Solo 535