Jaap wint Rhederlaag wedstrijden

By 9 april 2012juni 5th, 2018Nieuws

In het weekend van 1 en 2 september werd op Giesbeek het jaarlijks Rhederlaag evenement gezeild. Zeven wedstrijden met overwegend 2 à 3 Beaufort. Gewoon heerlijk weer om te varen. Einduitslag :  Jaap eerste, Norbert twee en Ferdinand drie. Anja heeft een verslag geschreven:

31 augustus 2012

Heerlijk mijn vakantie is begonnen, lekker een paar dagen vrij. Ik hoef even geen aandacht te schenken aan afdelingen die een verandering moeten ondergaan, geen medewerkers die het ergens niet mee eens zijn of manager die dan toch weer iets anders uitgewerkt willen zien dan we in eerste instantie hadden afgesproken. Heerlijk vandaag even niets, nou dat is niet helemaal waar. Er moeten natuurlijk wel boodschappen gedaan worden. Wat ga ik in huis halen? Zeker krentenbollen, want morgen gaan we zeilen. Wat gaan we eten? Ik hoor Jan roepen dat er al aardig wat zeilers zich hadden ingeschreven en dat er zaterdag niet veel wind komt. Tja dat was geen antwoord op mijn vraag, maar er hoeven er dus niet zoveel krentenbollen te komen. Jan meldt dat hij nog even naar de vereniging moet, dus dan doe ik maar de boodschappen. Na de boodschappen en stofzuigen (hoort er ook bij) kruip ik lekker met een kop thee op de bank met een boek. Heerlijk zo’n dagje lekker uitrusten, want morgen is het zeilen en met weinig wind is het toch je hoofd erbij houden.

1 september

Het is prachtig weer, maar weinig wind. He Eddy is er ook, leuk, lang niet gezien. Speciaal naar Giesbeek? Nee , eigenlijk kwam hij een mast ophalen bij Jan en dacht nou dan doe ik maar een wedstrijdje mee, maar wel gezellig hoor Eddy! Jaap, Ferdinand en Reggie zijn wel het hele weekend gebleven en Maarten Jansen heeft ondervonden dat een Solo toch echt anders zeilt dan een Efsix. Ook heeft dit weekend voor het eerst Timo meegevaren. Voor hem was zijn eerste solowedstrijd, een hele ervaring. Aan de start 18 deelnemers. In de eerste wedstrijd liet Norbert zien dat hij op zijn thuiswater was, 1e plaats , wel zeer goed gevolgd door Ferdinand en Reggie. In de tweede wedstrijd moet Jaap gedacht hebben, ik weet nu weer hoe het moet op Giesbeek en hij heeft goed naar de (draai) wind gekeken een 1e plaats, gevolgd door Jan en Krzystof. En jullie vragen je nu natuurlijk wel af, waar blijft Anton in het rijtje. Nou daar komt ie dan, 3e wedstrijd, 1e plaats gevolgd door Jaap en Reggie. Na de wedstrijd hebben we nog heerlijk in de zon op het terras kunnen na praten over de wedstrijden en plannen kunnen maken voor komende week (ONK in Loosdrecht) en zelfs volgend jaar (zeilen in Zuid-Engeland).

2 september

Het is weer prachtig weer en meer wind. We gaan de gebruikelijke voorbereidingen treffen. Drinken, krentenbollen mee, zonnebril en niet te vergeten die afschuwelijk stinkende schoenen. ‘s Nachts nog onder water gezet met een lekker reukenend sopje, maar ze blijven stinken!!! Voor de zekerheid leg ik ook de krentenbollen bij Jan in de boot, want gisteren had hij ze vergeten (mannen!!) en als goede partner wordt je dan toch geacht te delen. Heb ik natuurlijk gedaan! Voor de wedstrijd zag ik bij iedereen een glimlach op het gezicht. Zon en wind. Jaap heeft het wel twee keer tegen me geroepen , wat een mooi zeilweer Anja! De 1e wedstrijd sluit Reggie mooi af met een 1e plaats, gevolgd door Norbert en Jaap. Daarna hoefden we maar een driehoek te varen, dus de start moet dan goed zijn. Bij de gijpboei hadden Jaap, Jan en ik een minder prettig samen zijn. Gelukkig hebben we dat op de kant uit kunnen praten. De 2e wedstrijd werd gewonnen door Ferdinand, 2e plaats Norbert en 3e plaats Hedser! Na de middagpauze stond er gelukkig nog steeds een leuk windje.

In de 3e wedstrijd liet Timo zich goed zien aan de rest van het soloveld. Door een verkeerde start manoeuvre gingen we allemaal wat later over de start dan de bedoeling was. Leermomentje voor Timo! Het werd natuurlijk wel spannend tussen de mannen Jaap, Norbert, Reggie en Ferdinand. De laatste twee wedsrtijden heeft Jaap de beste punten behaald, 4e wedstrijd 1e plaats en 5e wedstrijd 2e plaats. We hebben een super gezellig zeilweekend gehad. Een goede voorbereiding voor het ONK.

Tot volgende weekend in Loosdrecht!!

Anja Koldewijn

 

Uitslag Rhederlaag wedstrijden

[eventresult=181]