Terwijl ik dit stukje schrijf heb ik er alweer een paar dagen college opzitten. Een paar dagen na de Kleine Sneekweek. Wat was het een gaaf evenement. Voor mij de eerste keer in de Solo, als broekie van het gezelschap.

Het wedstrijdwater is niet geheel onbekend, omdat ik al meerdere malen in een andere klasse de Sneekweek heb gevaren. Toch vond ik het wel spannend, leuk en had ik er zin in.
De eerste wedstrijd op Hemelvaartsdag startte om 11.00 uur, met een mooi lopend windje en er was direct een leuke strijd in het hele veld. Helaas besloot het wedstrijd comité, de baan onverwacht vroegtijdig af te korten en Arnold Jippes werd eerste.
Vrijdag was de dag van het wachten. ’s Ochtends wel vroeg het water op met een klein beetje wind. Helaas te veel draaiingen, waardoor het startschip geen baan kon kiezen. Pa om 3 uur werd er omgeroepen dat er om half vier gestart zou worden. Helaas zakte de wind er na de start weer uit en werd de baan na het 2e kruisrak vroegtijdig ingekort, Arnold werd weer eerste en een knappe 2e en 3e plek voor Anja en Marc.
Zaterdag zijn er wel 2 volledige banen gevaren volgens het programma. ‘s ochtends met minder wind, Roel werd 1e en ‘s middags trok de wind wel wat meer aan, Paul 1e.
Zondag alweer de laatste wedstrijd. Wij hadden de mazzel dat wij als een van de eersten startten, de wind zakte er in de loop van de ochtend langzaam uit. Het was niet echt een wedstrijd, door het constant draaien van de wind, leek het meer op Admiraal zeilen dan een spannende kruis wedstrijd, Paul werd 1e.
Al met al was het een fantastisch evenement, waarin ik als broekie, veel geleerd heb van alle “veteranen” om mij heen en genoten heb van al hun zeilverhalen.
Inmiddels weet ik wel hoeveel bomen er per nacht omgezaagd kunnen worden en hoe gezellig het is om met Yme biertjes te drinken, als iedereen al op bed ligt.
Dank aan de KWS voor de organisatie en de fantastische faciliteiten waar we gebruik van hebben gemaakt.
Jelle.

De wachttijd van vrijdag werd door sommigen gebruikt om hun boot was een nieuwe waslaag te voorzien

Andere besteden de wachttijd anders en beter, het slapen leverde uiteindelijk een derde plaats op die dag.