Mountainbike training/clinic

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Beste solozeilers

 

Ik, Peerke Kortekaas, wil jullie graag een beter inzicht geven op basis van mijn conclusies en ervaringen waardoor jullie nog een stuk beter kunnen worden met het zeilen in de Solo.

Afgelopen ONK hebben we weer hard gestreden om de titel, uit de resultaten blijkt dat er genoeg potentie is om nog beter te presteren alleen het komt er nog niet echt uit. De “Engelsen” hebben het vermogen om wel hun focus vast te houden gedurende het evenement, dit kan komen doordat ze een betere conditie hebben of meer zeilen en dan vooral met meer deelnemers. 

Op dit moment worden de evenementen in Nederland goed bezocht en het niveau is op een goed peil. Het wordt steeds moeilijker om vooraan te zeilen dus we zijn met elkaar op de goede weg.

Wat mij is opgevallen de afgelopen 10 jaar, is dat sinds ik veel mountainbike mijn prestaties zijn verbeterd, dit komt naar mijn mening omdat ik een paar zaken anders train met mountainbiken die je niet kunt trainen in de gym of op de racefiets.

 

Ik train met mountainbiken;

FOCUS; doordat je constant het parcours moet bekijken en goed opletten op de omgeving , anders ga je dus vallen of je bent niet goed voorbereid op steile klimmen of afdalingen

BALANCE en COORDINATIE van je lichaam; op de fiets moet je je lichaam constant aanpassen aan de omgeving (kuilen, bochten, klimmen, afdalen) wanneer je dit niet doet ga je dus ook weer vallen, dit kun je wel trainen in de gym alleen nu hoef je de oefening niet apart te doen

INTERVAL CONDITIE; voorwaarde is dat je een parcours rijdt wat veel hoogtemeters heeft (klimmen en dalen).

Dit gezegd hebbende wil ik jullie uitdagen om met mij aan een mountainbike clinic deel te nemen ter bevordering van een betere zeilprestatie

www.mountainbikeclinic.nl organiseert hele goede clinics om je te leren ervaren wat echt mountainbiken inhoud ze hebben alle benodigde kennis en materiaal voor een goede training

er kunnen max. 15 deelnemers aan meedoen en het is de bedoeling dat je niet je eigen fiets meeneemt omdat we ons willen bezighouden met de clinic en niet met het afstellen , banden plakken en repareren van fietsen , zij hebben ook de beste fietsen voor ruig terrein kosten voor deze clinic inclusief fiets, helm, koffie/thee, bidon met sportdrank en vergunning zijn €55,-. Dit is voor een hele dag van 10-16 uur.  

Tijdens deze training leer je dus wat echt mountainbiken inhoud en je houding op de fiets, hoe je bochten moet nemen, remmen en schakelen klimmen en dalen.

Wil je meedoen en wat nieuws leren  houd dan 5 maart vrij in je agenda, je kunt inschrijven via onze site. De training is opgenomen in de wedstrijdkalender. 

Nadere info volgt na inschrijving.

 

Groetjes Peerke