Nations Cup Medemblik; 22-24 april: Nu al heul veul Britten

By 3 januari 2016juni 5th, 2018Nieuws

De solozeilers over zee hebben het blijkbaar zo naar hun zin gehad tijdens het ONK in Scharendijke dat er nu nog veel meer de oversteek wagen. Inmiddels hebben al 20 zeilers uit de UK zich ingeschreven voor de Nations Cup. Topzeilers Andy Davis, Micheal Simms, maar ook weer de gezellige Patrick Burns zijn van de partij. Het evenement dat iedere 2 jaar door ons wordt georganiseerd is een echt open water event. De Nations Cup staat ook een beetje in het teken van 60 jaar solo. Jack Holt heeft de solo in 1956 ontworpen en nog steeds is het een succesvol en moderne eenmansboot. In Engeland worden jaarlijks tussen de 80 en 100 nieuwe boten gebouwd.

De Nations CUP wordt gehouden op het Ijsselmeer door het wedstrijdcommitee Hollandia in Medemblik. Het regattacenter en het wedstrijdwater zijn top. De faciliteiten zijn uitstekend. Er is een lange botenhellling zodat je niet te lang hoeft te wachten om het water in te gaan. We varen 3 dagen en wel van vrijdag 22 tot en met 24 april.

Voor degenen die er nog nooit zijn geweest. Medemblik is een gezellige plaatsje met onder andere het bekende cafe Brakeboer. Er zijn diverse mogelijkheden om te overnachten. Zoals het Bungalowpark Zuiderzee dat op loopafstand van de haven ligt. Ook kun je terecht bij B&B’s of hotelletjes.

We zorgen voor een goed social programma naast het zeilen met een happy hour op vrijdag en een diner op zaterdag.

Dus als je je wilt meten met de Engelsen door mee te zeilen of ze te willen verslaan, schrijf je nu al in. Dat werkt als een katalysator zodat we een geweldig evenement tegemoet zien.

Alle verdere informatie kun je vinden op onze site onder evenementen.

Peter 527