Nieuwkomer Sierk Jan ter Haar wint Easter 2015.

By 4 juni 2015juni 5th, 2018Nieuws

Nieuwkomer Sierk Jan ter Haar wint Easter 2015.

Wie herinnert zich het niet het wereldkampioenschap voetbal van1986, dat werd beslist door de ‘Hand of God’ van Maradonna. Er is een parallel te trekken met de winnaar van Eastern 2015. Was het de ‘Hand of Kamminga’. Waar kwam dit super talent vandaan, die op de eerste dag met een stevige Bft 4  maar liefst 2 x met een straat voor het veld van 14 boten finishte in de 588; jawel de boot van Mike Kamminga? Het was Mike niet, want de 30 cm lengteverschil was duidelijk. Het vermoeden dat hij uit stal Kamminga kwam werd al snel bevestigd want tussen de wedstrijden maakte hij een korte pitstoppen bij de dames Kamminga in een rubber.  Na voorzichtig rondvragen werd het duidelijk. Hij is de nieuwe partner van Marloes. Had 2 jaar geleden Casper van Mierlo op ons een heel goede indruk gemaakt bij het ONK in Muiden, dit keer is het nog beter. Nu gonst het in de klasse met de vraag: heeft Jack hier en hand in gehad? De grootmeester deed zelf mee, maar op deze vraag kregen we geen duidelijk antwoord. Hopelijk zien we meer van Siert Jan in de klasse want van iemand, die vorig jaar 2e was op het ONK Laser kunnen we nog veel leren.

Het sterke optreden van Sierk Jan op de eerste dag werd herhaald in de 2e wedstrijd op Paaszondag, maar daarna bleek het ook voor hem dat de Solo een lastig bootje is bij minder wind. De honneurs gingen naar Norbert (2x , met een gelukje omdat Armand een OCS had toen hij 1ste werd) en op laatste dag bleek Jacques Metaal terug van weggeweest en werd in de enige wedstrijd op 2e Paasdag  eerste. Het gerucht gaat nu dat je beter een jaartje voor een pasgeborene kunt gaan zorgen om vooraan te eindigen, dan veel uren maken in de boot. We zullen het zien. Aan Peerke kon je merken dat hij met de diepere zingevingsvraag bezig was namelijk; hoe succesvol ben ik, nu mijn pupillen langzamerhand beter worden dan ik? Het enige antwoord is natuurlijk: Héél succesvol!

Opmerkelijke ander feiten. Bert een mooie 2e plaats in de 5e wedstrijd en ook Jaap liet zich van voren zien. Een aantal nieuwe boten  maar blijkbaar ligt het alleen aan het materiaal. De nieuwkomers Arnd Wolvetang (een oud Sternzeiler), die een sterke indruk achterliet in Tjebbe’s boot, en Jouke Eijsen, die een sterke progressie vertoonde, zijn zeilers om in de toekomst rekening mee te houden. Klaas en Huub, waren bij vlagen weer imponerend en Rene en Harald zorgden voor een solide defensie achterin. Joris, die buiten mededingen de laatste wedstrijd meedeed, moet zijn Solo nog eens goed poetsen. De vraag is of onze voortreffelijke wedstrijdcommissaris Eddy na 1 wedstrijd in zijn winterslaap is teruggekeerd of niet.

Op naar het volgende evenement: De voorjaarswedstrijden in Giesbeek op 11 en 12 april. Kom het zien, maak het mee!

Norbert

[eventresult=249]