ONK – Peerke Nederlands Kampioen

By 9 april 2016juni 5th, 2018Nieuws

Het kan jullie niet ontgaan zijn. Peerke Nederlands Kampioen in de Solo voor 2016!

Afgelopen drie dagen was Aalsmeer het toneel van het Open Nederlands Kampioenschap voor de solo. Drie hele verschillende dagen waarin er voor iedereen wat te halen viel. Zon, paar druppels regen, wind, geen wind, heel veel wind, een fantastisch wedstrijdcommittee en heel veel zeilen!

De eerste dag, met drie wedstrijden, was direct duidelijk dat Peerke de man was om te verslaan. Drie eentjes voor Peerke en de runners up met heel verschillende uitslagen! Bijzonder was ook dat Gilles het de Engelse ook bijzonder moeilijk kon maken.

De tweede dag lieten de Engelsen zien dat zij niet onderdoen voor het Nederlands geweld. Alle Nederlanders (behalve Peerke) worden uit de Top 8 gestoten en het gat met Peerke wordt tot 5 punten gedicht.

Het wedstrijdcommittee was zo verstandig om de tweede dag 4 wedstrijden te zeilen, met het oog op een onstuimige zondag. En een onstuimige zondag werd het! Vlagen tot boven 30 knopen maakten het een waar feest voor de speed-freaks. Solo’s haalden snelheden to 12 knopen in de wedstrijd en tot 14 knopen buiten de wedstrijd. 

Peerke liet zich niet gek maken en zeilde een voortreffelijke laatste wedstrijd. Met de helft van de wedstrijden gewonnen en de rest ruim binnen de top 10 is er geen twijfel mogelijk. Gefeliciteerd PEERKE en geniet er van! Nr 613 Rules….

Link dump:

Forum ONK

Forum Tracking

Flicker Foto’s

Officiele Uitslagen van WZW

Soloklasse Facebook pagina

 

[eventresult=280]