Openingswedstrijd Giesbeek weer prooi voor Anton Kok

By 4 september 2017juni 5th, 2018Nieuws

Ondanks de nieuwe starttijden op Giesbeek was toch iedereen op tijd aanwezig om van start te gaan in de eerste grote wedstrijd van het seizoen. De wind verwachtingen waren rond uit slecht maar tot ieders verbazing stond er toch een heel klein briesje en kon er precies om 10.30 het startsein gegeven worden voor de eerste race. Tijdens de eerste race bleek de ware aard van de Rhederlaag plas weer een te zich te vertonen. De wind draaide maar liefst bijna 90 graden. Mooi was om te zien dat ondanks de wind, of beter gezegd het gebrek hieraan, de goede zwaargewichten van de klasse toch in staat waren om de lichtgewichten bij te houden. Zo wist Reggie Feltkamp (naar eigen zeggen 88 KG) een mooie derde plaats te veroveren. Peerke Kortekaas liet gelijk zien dat hij zijn titel dubbel en dwars waard is door deze race als eerste te finishen. Lokale held Anton Kok wist de 2de plek te bemachtigen.

De tweede race was een prooi voor onze voorzitter Norbert Zonneveld die na een sublieme start toch behoorlijk wat moeite had met nieuwkomer, “rising star” en licht gewicht Ted Bakker achter zich te houden.

Na de lunch werd er nog wel een poging gedaan om een derde race te varen maar de wind liet het halverwege helemaal afweten waardoor het wedstrijd comité genoodzaakt was om deze race af te breken. Dit tot grote teleurstelling van Dirk (of Dick) van der Zee die op dat moment zijn “moment of glorry” beleefde door ruim op kop te liggen.

Helaas liet de wind op de zondag zich niet meer zien. Dit tot grote teleurstelling van de aanwezigen. Maar uiteindelijk genoot iedereen op het terras van een frisse versnapering en het heerlijke voorjaars zonnetje.

De reactie van Dick van der Zee op zijn moment of glorry

 

[eventresult=325]