Oproep Ton van Eck

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Jullie hebben al de eerste publicaties van oude Solo Nieuwsen uit 1977 en 2003 kunnen lezen. Voor zijn werk heeft Ton nu zelf een stukje geschreven waarin hij een oproep doet naar oude Solo Nieuwsen. Als bonusmateriaal staat nu de volledige uitgave uit 2000, het jaar dat Ton zelf redacteur was, online. Lees hieronder de oproep van Ton.Beste Solozeilers.

Tijdens de Algemene jaarvergadering 2007 is bij mij het idee geboren om alle in mijn bezit zijnde nog “papierenâ€ Solonieuwsen om te zetten in digitale vorm zodat iedereen die daar interesse in heeft van die oude versies kennis kan nemen. Immers, wie geen verleden heeft, heeft ook geen toekomst.

Het digitaliseren zou eerst door een bedrijf worden gedaan, maar de mij toegestuurde proeven waren bepaald niet optimaal. Daarom ben ik bezig om ieder Solonieuws uit die vervlogen tijd zelf te scannen en om te zetten in digitale vorm. Op die manier zal ieder oud nummer er zo strak mogelijk en met zo weinig mogelijk onvolkomenheden uit gaan zien, in de verwachting daarmee een goed beeld te geven van hoe het was in die achter ons liggende tijd.

Wie heeft nog de Solonieuwsen van 1966 tot en met 1975? Bel of mail mij.

Ton van Eck

klik hier om naar het overzicht met de Solo nieuwsen te gaan.