Peerke Kortekaas wint Sneekweek, verslag van Arnold Jippes

By 8 juli 2014juni 5th, 2018Nieuws

De Sneekweek 2014 zit er op. Het was een fantastisch evenement met prachtig zeilweer en spannende wedstrijden. Peerke had woensdag de overwinning al veilig gesteld. Er bestond woensdag nog een kleine kans dat Paul Dijkstra, die in de 541 zeilde van Sijbrand, overall zou winnen maar Paul was zo gretig dat hij bij de pin een valse start maakte, Peerkewas goed weg en gaf de overwinning niet meer uit handen. Norbert was een goede tweede en maakte het Peerke zo nu en dan moeilijk. Paul, Pieter-Jelle en Arnold streden om de 3eplek welke uiteindelijk door Paul gewonnen werd. De onderlinge verschillen waren klein. De slotdag werd zeer overtuigend gewonnen door Pieter-Jelle, in het begin was het nog spannend, er werd gestreden om plek 3 in het eindklassement tussen Pieter-Jelle, Norbert en Arnold. Norbert voer het meer op en Arnold en Pieter-Jelle kozen voor het eiland. Het pakte voor Norbert slecht uit, Arnold ging als eerste om de indewindse boei heen en Pieter-Jelle werd uiteindelijk de overtuigende winnaar van deze race. Norbert ging als een na laatst om de indewindse boei heen, zeilde het verdere verloop van de wedstrijd sterk maar kwam uiteindelijknet te kort om plek 4 veilig te stellen en finishte vlak achter Jaap. Hedser had tijdens de woensdagmiddag borrel nuttige tips gekregen van Peerke en heeft deze de laatste wedstrijd toegepast waardoor er een mooi duel  ontstond tussen Hans enHedser welke Hedser gewonnen heeft. Martin heeft de adviezen van Johan voor een groot deel overgenomen en heeft deze getest tijdens de laatste wedstrijd, wellicht ging het nu beter.

Vlak voor de prijsuitreiking zagen we Melle Vroom trainen op het Sneekermeer!! Goed te zien!! Het trainen gaat immers gewoon door.

Al met al hebben we met Peerke een prachtige winnaar deze Sneekweek en het beloofd een mooie strijd te worden volgend jaar wanneer zowel Peerke als Reggie hun Sneekweek zullen willen verdedigen en ………….. er zijn kapers op de kust.

[eventresult=232]