Rene van Rijn wint Loosdrecht Week 2007

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Van 20 t/m 22 juli werd de Internationale Loosdrecht Week 2007 gezeild. Voor het eerst volgens een nieuwe formule waarbij op vrijdag en zaterdag twee wedstrijden werden gezeild en op zondag nog een.
Het was dit jaar een verassend evenement met verassende overwinningen, een verrassende winnaar en een verassende laatste dag.

Vrijdag:
Tijdens de eerste dag van het LoosdrechtWeekend is Loosdrecht, afgezien van een buitje en wat onschuldig gedonder, redelijk gespaard gebleven van het noodweer. De eerste wedstrijd stond er nog een stevige wind. De wedstrijd werd gewonnen door Eddy Boon en nieuwkomer Rene van Rijn werd knap tweede. Nog voor de tweede wedstrijd liet de wind het steeds meer afweten. In een afgekorte baan behaalde Jan Arends verrassend een overwinning met de net afgebouwde 555.

Zaterdag:
De spanning is om te snijden tijdens LoosdrechtWeekend 2007. De tweede dag heeft Gerard zijn slecht start van zaterdag goed gemaakt met twee keer een eerste plek en kruipt zo naar plaats 2 in het algemeen klassement. Een te vroege start door Eddy levert hem een OCS op en zakt daardoor terug naar plaats 3. Nieuwkomer Rene plukt hier de vruchten van en bezet de eerste plaats met slechts 1 punt verschil op nummer 2 en 3. Het belooft morgen een spannende dag te worden.

Zondag:
Het beloofde een spannende dag te worden, en dat werd het! Lange tijd werd er gevochten om de eerste plaats maar halverwege de dag veranderde het vredige Loosdrecht binnen enkele minuten in een donker gat met buien, onweer en zeer zware wind met bijbehorende golven. Verder dan een paar meter kon men niet zien, en wie niet op tijd een schuil plek achter een eiland had gevonden moest het ontgelden. Het duurde niet langer dan een minuut of 10 voordat de buien voorbij waren en Loosdrecht weer veranderde in een vredig bestaan. Achter elke eiland kwamen wel enkele pampussen of 12 voetsjollen vandaan en de solos, lasers en splashes die omgeslagen waren kwamen weer overeind. Diehards als solozeilers zijn werd er gewoon koers gezet naar de finish, kromme mast of niet. Echter zelfs de finish boot was verdwenen… De tussenstand van gisteren is dus eveneens de einduitslag.

Einduitslag LoosdrechtWeekend:

[eventresult=38]