Rhederlaag wedstrijden: bekende winnaar

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Het laatste weekend van augustus werden de Rhederlaagwedstrijden gehouden. Henk Scholte en Tom Haver uit Friesland zijn de vaste gasten van de evenementen in Giesbeek. Zo kregen we 18 deelnemers aan de start. Het was een topweekend. Zon, hoge temperaturen en …. wind. Zeilen in je korte broek en shirtje met de Posbank als decor. Je waant je bijna op het Gardameer. Zondagmiddag werd de lucht wat dreigend en trok de wind aan tot zeker 5 met dikke vlagen. Het was sensationeel om te zien hoe de solo’s over het water scheurde. Ik heb zelden zo hard geplaneerd, en zelden iemand (Marc) zo hard horen vloeken  na een mislukte gijp.

Anton, Norbert en Mathijs waren de meest constante zeilers voorin. Emile kwam met name met meer wind goed uit de verf en werd uiteindelijk nog 4e in het totaalklassement.  Ook Klaas zeilde regelmatig net achter de top 3.

Na 7 wedstrijden won toch onze lokale plassenspecialist Anton het van Norbert en Mathijs. Chapeau voor Mathijs die al een tijd niet meer in de solo had gezeild.

Het was een goede generale repetitie voor het komende ONK. Hetzelfde weer graag!

 

De uitslagen zijn te vinden op http://giesbeek-ftp.e-captain.nl/wedstrijd_aanmelding/Uitslagen/Uitslagen%20Rhederlaagwedstrijden%202016.html