Sail&Music Anton Kok wint

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

De organiserende vereniging, WSV Giesbeek, had er alles aan gedaan om de zeilers het naar de zin te maken. Helaas hadden weinig Solo zeilers van buiten de vereniging de moeite genomen om naar Giesbeek af te reizen. Ook wel weer begrijpelijk omdat vorig weekend de Nations Cup op Medemblik werd gevaren. Twee weekenden weg van huis is voor veel mensen toch wel wat veel gevraagd. Uitzondering waren twee zeilers uit de regio Friesland, Tom Haver en nieuwkomer Jan van der Meer die wel naar Giesbeek afgereisd.

De weersomstandigheden tijdens de wedstrijden waren zeer wisselend. Af en toe brak de zon door varieerde de wind tussen 5 en 15 knopen. Uiteindelijk kwam er een overwinnaar uit de bus die onder alle omstandigheden de beste bleek te zijn. Dat was (natuurlijk) Anton Kok. Deze lokale coryfee is bijna niet te verslaan op Giesbeek. Meestal is op Giesbeek ook niet de vraag wie gaat winnen maar meer van wie wordt tweede achter Anton. Dat dreigt wel te veranderen, de competitie wordt zwaarder, ook voor Anton. Hij wist van de in totaal zeven gevaren races maar twee te winnen. Norbert Zonneveld en Jan Arends wonnen er ook twee en de laatste race was voor Hans Duetz. Het was de eerste keer dit jaar dat Hans in zijn Solo stapte wat maar weer aan geeft hoe goed Hans kan varen. Opmerkelijk was ook het goede varen van Saskia Bak. Dat zij onder lichte omstandigheden goed kan varen was al bekend maar dit weekend liet zij zien dat als het echt gaat waaien ook voorin mee doet en wist uiteindelijk een hele mooie 4de plaats te behalen in de einduitslag.

Op nu naar de kleine Sneekweek en laten we daar met een grote groep Solo’s aan de start verschijnen zodat dat Friesland ook krijgt te weten dat de Solo weer helemaal terug is. 

 

Op de foto v.l.n.r.: Norbert Zonneveld (2de), Saskia Bak (4de), Jan Arends (3de) en Anton Kok (1ste)

De uitslag: