Solo in het KWS Journaal

By 3 oktober 2013juni 5th, 2018Nieuws

De Solo is een levendige en ambitieuze klasse waarin zowel door jong en oud e gezeild wordt, mannen en vrouwen. De pluriformiteit van de leden maakt het gezellig en competitief. Kortom voor vrouwen en jeugd ook een mooie wedstrijdklasse. Door een ruime keuze in mast/zeilcombinaties varieert het ideale gewicht voor de Solo tussen 65 en 90 kg. De boot zelf is handzaam en weegt 70 kg. Het is een heerlijke boot om mee te zeilen en biedt uitdagende trim mogelijkheden.

Een volledig uitgevoerde Solo in zowel hout els kunststof kost rond de 8.000 euro en mooie competitieve instappers beginnen vanaf 2.000 euro. Goede oudere houten boten doen niet onder voor modernere kunststof Solo’s, waardoor de beste zeilers uiteindelijk winnen. Per jaar worden er ruim 100 nieuw gebouwd. Momenteel is er op Nederlands initiatief een nieuwe romp in ontwikkeling in samen werking met Bergner (www.pcmaatsailing.nl & www.bergner-bootsbau.de). De eerste rompen zijn al verkocht.

De klasse groeit en het afgelopen jaar waren er 47 boten aan de start bij het ONK. Gemiddeld verschijnen er twintig aan de start en worden er twee tot drie wedstrijden per maand georganiseerd. In Sneek zijn er inmiddels een aantal Solo’s neergestreken en op de woensdagavond wordt de komende zomer met minimaal drie botengetraind vanaf de Potten. Komend voorjaar wordt er door de klassenorganisatie een trainingsdag op het Sneekermeer georganiseerd in het weekend van 20 en 21 april om Sneker-zeilers met de boot te laten kennismaken. De promo Solo en andere boten zullen beschikbaar zijn om actief aan de dag deel te kunnen nemen. Het streven is om uiteindelijk een serieus wedstrijdveld op het Sneekermeer te krijger. De voorwaarde is dat er met minimaal zeven Solo’s gestart zal worden. Enkele Pampus- en Schakelzeilers hebben een Solo (voor voorlopig erbij) in de buurt van Sneek liggen en er wordt in de buurt van Sneek een nieuwe Solo gebouwd die voor de Sneekweek klaar is. De klassenorganisatie ondersteunt dit plan en heeft voor 2013 de kleine Sneekweek, de Sneekweek en de KWS sluitingswedstrijden op de officiële Solo-wedstrijdkalender geplaatst.

Heeft u vragen , wilt u eens in mijn Solo zeilen, dan kunt u altijd met mij contact opnemen via 06-51460777 of info@zeilgoed.nl en via deze site (www.soloklasse.nl) komt u alles te weten Arnold Jippes, lid KWS

KWS_Journaal.png