Solo verovert Friesland update 2

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Na Loosdrecht, de Braasem en tal van andere plassen verovert de Solo nu ook Friesland. Het Multi Klasse Evenement (MKE) wat dit jaar op 7 en 8 juli wordt georganiseerd geldt als officieel open Nederlands kampioenschap voor FD, Contender, Spanker en Javelin. De Solo schuift hierbij aan in de vorm van een klasse evenement. Een unieke mogelijkheid om na het NK bij Hoorn nogmaals op open water te varen. Het MKE geldt na de Sneekweek en het skutjessilen als het meest aansprekende zeilevenement in Noord Nederland.

De ster van Workum is snel rijzende in de internationale zeilwereld. De laatste jaren organiseerde de vereniging een aantal aansprekende EK en WK?s met het gecombineerde ONK Splash/Flash en Optimist, 600 deelnemers, als absoluut hoogtepunt.
De internationale juryleden zijn gesteund door zo?n twintig vrijwilligers in staat een perfecte wedstrijdbaan uit te zetten op het mooiste wedstrijdwater van Nederland.
Niet voor niets zijn de wedstrijdleiders en juryleden van de ZV Workum nauw betrokken bij de Breitling Regatta (voorheen SPA- en Holland Regatta) en het ONK Olympische klassen bij Medemblik.

De vereniging is gevestigd aan een het uiteinde van vier sterren camping ?It Soal?, pal aan het IJsselmeer. Op deze camping zijn stacaravans en bungalettes te huur. Aan het terrein van de Vereniging is een 800m lang strand gelegen wat populair is bij kitesurfers en catamaranzeilers. Voor partners en familieleden biedt het historische Workum voldoende mogelijkheden.

Naast het NK en de Benelux kampioenschappen een evenement wat je niet mag missen.

De start van de eerste klasse is op zaterdag om 12:00 uur. Er word getracht 3 wedstrijden per dag te varen. Zodra de NoR goedgekeurd zijn door het Watersportverbond zullen wij ze op de site plaatsen (er worden nl. voor 2 andere klassen een kampioenschap gevaren). De bungalettes op het terrein van camping it soal zijn perfect en dichtbij (goed voor 4 tot 6 personen), maar wees er op tijd bij, want ‘weg is weg’.

Routebeschrijving:
In Workum zelf de bordjes ‘it Soal’ aanhouden. Op een gegeven moment zie je aan de linkerkant een groot bord ‘It Soal’ dit is de jachthaven . Let op, dit is dus niet de locatie. Gewoon doorrijden tot aan de slagbomen van de camping. Bij meer wind zie je de zeilen van de kitesurfers, die richting aanhouden.

Melden bij de receptie.
Vooral rustig (stapvoets) rijden op het campingterrein.
T-splitsing rechtaf.
Doorrijden tot het grasveld.
De watersportvereniging is aan het uiteinde van de camping gelegen. Dit gedeelte wordt ook wel ‘de Punt’ genoemd.

Tips:

_ Kom op tijd. ’s Morgens kan een file voor de slagbomen van het campingterrein ontstaan.
_ Houdt de eerste ca 800 meter goed de vaargeul aan.

Sluitingsdatum inschrijving:

29 juni a.s

Klik hier om je in te schrijven

Klik hier om te zien wie er al ingeschreven hebben

Klik hier om de Sailing Instructions te downloaden

Klik hier om de Notice Of Race te downloaden

Zie verder:
www.nijefurd.net/zvw/
www.itsoal.nl
www.workum.nl