Al heel lang zijn de stamppotwedstrijden onderdeel van onze wedstrijdkalender. Altijd komt een aantal Giesbekers naar het westen en noorden en dat is de reden dat wij vonden dat wij toch ook 1x in het seizoen naar Giesbeek moesten. Gezellig werden we onthaald. Knus en informeel een korte voorbespreking over het verloop vd dagen, de wedstrijdbaan (‘oude’ olympische baan met 2 halve windse rakken) en daarna de plas op.

Zaterdag 4 poten achter elkaar. De zuidwestenwind zorgde voor een mooi lang kruisrak. Het werd een aantrekkende wind dus de lichteren onder ons voelden de benen langzaam verzuren. Het waren allemaal spannende potjes waarin tot het laatst moest worden gestreden voor de winst, zowel in de voorhoede als middenin.

Na 3 wedstrijden 3 verschillende winnaars, Saskia, Roel en Gilles, dus alles lag nog open. Het weer was ronduit prut met regelmatig miezerregen. Daarom een speciale vermelding voor Jan Arends, die het hele weekend de finish verzorgde in een valk!

Zondag was een heerlijk aangename dag met zon en goede temperatuur. Daarnaast een pittig windje met vlagen en winddraaiingen zoals we dat op alle plassen kennen. 3 potten met pauze en stampot of hutspot.

Gilles heeft laten zien hoe je een wedstrijdserie wint. 3x een 1e plek terwijl hij daar zeker voor moest vechten. ‘Her’ nieuwkomer Jan Pieter Braam liet van zich horen door een 5, 3 en 2 op zijn naam te schrijven. In ’99 kampioen in de Solo en toen gestopt. Vaart nu Sharpie en dus wederom Solo. Roel schreef weer een 2e plek achter zijn naam waardoor hij zijn 1e plek op de jaarprijs verder verstevigd.

Dank jullie wel voor de gezelligheid Giesbekers en volgend jaar meer regio’s vertegenwoordigd.

Tot over 2 weken in Loosdrecht bij het uitgestelde NK!
Groet Saskia