Tjebbe terug en wint Goudse Zeilweek nu met verslag

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Dit jaar is er voor het eerst met de
Solo gevaren tijdens de Goudse Zeilweek. Zaterdag werden de eerste 4
wedstrijden gevaren. Dag 2 van de 69e Goudse Zeilweek begon windstil en
kon er pas om half twee gestart worden. Al met al werden 6 wedstrijden
gevaren, bij prachtig weer en mooie wind. Na een tijd van afwezigheid
was er weer een vertrouwd gezicht terug op het water in de vorm van
Tjebbe. Voor Jacques was het een thuiswedstrijd en deed er alles aan,
maar Tjebbe won en Armand werd derde. Hieronder een verslag van Eddy Boon en de volledige uitslag.

Eindelijk mooi weer tijdens de Goudse zeilweek, nou ja week, 2 dagen maar dat is prima voor een pinksterweekeinde. Ik was nog nooit op Reeuwijk geweest en wat mij op viel was de goede organisatie en de mooie ligging van de 2 clubs want er werd op 2 plassen gevaren. De ene dag moesten we vlak voor de deur starten de andere dag via een bruggetje aan de overkant van de plas naar de achterliggende plas dobberen, want er was haast geen wind.

Plassen vol kantjes en eilanden, kan het erger dan Loosdrecht ? ja ! Maar met het gooien van één klein bommetje zouden ze 2 problemen ineens op kunnen lossen: Een eiland minder en een te aanwezige, blèrende en poepende meeuwenkolonie minder!   

Prima wedstrijden op zaterdag met een toenemende wind en een lekkere temperatuur. Tjebbe was weer sterk maar Jacques en Armand bleven het hem lastig maken. Op zondag dus tot 14:00 uur moeten wachten op wind waardoor diverse verhalen en theorieën over zeilen op tafel kwamen.

Net toen ik dacht “we moesten maar eens terug naar het bruggetje” kwam iemand de wind “aan” zetten en konden we nog 2 prima wedstrijden varen althans als je de baan snapt (ondergetekende dacht dat hij andersom was, zieuitslag 😉 Jacques kende het beste de weg op deze plas (zie ook uitslag).

Na afloopt een spectaculaire prijsuitreiking door een Griekse god (Aeolus de god van de wind en die had zich dus kennelijk verslapen die ochtend) die per sloep arriveerde inclusief 3 Griekse schoonheden die gezoend mochten worden als je en prijs had.
 
Eddy Boon

Uitslag Goudse Zeilweek 2010:
[eventresult=124]