Tjebbe wint Braassem Summer Regatta 2012

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

De Summer Regatta is een evenement waar WSV Braassemermeer alles uit de kast heeft gehaald om er een gezellige boel van te maken. Vrijdagavond begon het al met live muziek en onbeperkt sliptong eten. Dan kon je vast wat gewicht verzamelen voor zaterdag waar 20 knopen wind met uitschieters naar 30 knopen werd voorspeld. En de voorspelling kwam ook uit. Van de 17 inschrijvers gingen er slechts enkelen het water op om op spectaculaire wijze de elementen te trotseren. Verassend stond Norbert uit Giesbeek na 2 wedstrijden op de 1e plaats. Hij heeft dit jaar door extra training een flinke stap voorwaarts gemaakt en zeilt nu regelmatig met de besten mee. Hij gaf toe dat hij met knikkende knieën ging gijpen, maar hij bleef overeind. De 5 zeilers die zaterdag de wedstrijden hadden uitgezeild gingen uiteindelijk ook voor de eindzege.

Zaterdagavond was het clubhuis afgeladen vol vanwege de wedstrijd Nederland en Denemarken met daarna een buffet en weer live muziek. Ondanks de bittere pil was er een prima sfeer.

Zondag was er een windkrachtje 1 tot 3 en zonnig. Als slecht getraind solozeiler vond ik het wel best. Ik ben niet zo van het harde werken bij meer dan 20 knopen wind. Ik had de 527 van Tjebbe mogen lenen, dank daar voor, om eens te ervaren hoe een Gosling zeilt in vergelijking tot mijn Lovett. Het bleek een verschil van dag en nacht. De 527 is tuitelig en levendig terwijl de 511 zeilt als een stabiele platbodem. Door allerlei gedoe met masten en zeilen kwam ik 5 seconden voor de start bij de startlijn en kon zo mooi gelijk doorzeilen. De 1e wedstrijd op zondag werd gekenmerkt door flinke winddraaiingen waardoor na elke kruisrak flinke winsten of verliezen werden geïncasseerd. Remco werd 1, nieuwkomer Mark werd 2e en Claar zeilde naar een 3e plek. Na de voortreffelijke lunch, die werd aangeboden door de vereniging, werden nog 2 wedstrijden gevaren met wat stabielere wind. Tjebbe haalde flink uit door 2 keer de eerste plek op te eisen waardoor hij het evenement weer naar zich toe trok. Claar werd totaal 2e en Norbert haalde de 3e plaats binnen voor Gilles. Pieter Jelle werd 5e doordat hij ook zaterdag een wedstrijd had uitgezeild.

Ik zeilde met de 527 naar volgens mij een 4e, 5e en 7e plek op zondag, Maar door al het gehaast had ik geen tijd meer om de zeilnummers af te plakken zodat ik hetzelfde zeilnummer in het zeil had als Tjebbe. Dat betekende 3x disq. Ondanks deze teleurstelling die ik even moest wegslikken met een biertje, heb ik toch heerlijk gezeild. Na afloop konden de liefhebbers zich nog op het terras in het zonnetje laven aan de oesters en champagne. En zo eindigde het evenement op de Braassem in stijl. Volgend jaar weer.

Peter Jansen

Uitslag Braassem Summer Regatta 2012

[eventresult=177]