Tjebbe wint Easter 2011 -nu met verslag

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Het eerste evenement dat zowel voor de jaarprijs als voor de Big5 punten oplevert is achter de rug met Tjebbe als winnaar. Met bijna tropische omstandigheden en lichte wind was het moeilijk om een constante serie te varen. Tjebbe heeft gewoon alle wedstrijden voorin gevaren wat toch maar weer eens aangeeft dat hij van uitzonderlijke klasse is. Marleen, Ron, Jaques en Claar voerden verder de ranglijst aan. Er deden ook weer een drietal nieuwe Winders mee (Claar. Jaap en Gerard.) Bij de top 5 zaten 3 Winders en 2 Bergners, dus het ontloopt elkaar niet veel. Er komt nog een verslag van Willem Gijzen met wat meer details van dit 3 daags zeilevenement. De uitslag staat op forum. Het komende evenement dat overigens ook bij de Big5 hoort is het gezellige evenement Sail & Music in Giesbeek op 14 en 15 mei. Graag zien we jullie daar weer aan de start.

Verslag door Willem Gijzen:

Het weer was dit weekend in veel gevallen het meest besproken onderwerp denk ik. Het was extreem mooi, maar voor de solo zeilers op Loosdrecht zouden een paar wolkjes en een wat stabieler windje wel prettig geweest zijn. De wolkjes om de motor bootjes in de haven te houden en het windje om de factor geluk wat te verkleinen.
Dat zeilen is een merkwaardige sport, voor wat betreft de omstandigheden waar onder gesport moet worden, je zou het kunnen vergelijken met een autorace in de stad zonder dat de weg wordt afgezet. Maar mooi was het wel.

De Solo klasse was goed vertegenwoordigd met 24 boten aan de start, elke keer meer, maar ook steeds beter. Dat blijkt wel uit de starts, daar waar de Finnen regelmatig opnieuw moesten starten, kwam dat bij solo klasse niet voor, toch werd er scherp gestart.

De zondag was wat wind betreft wel de beste dag hoewel er wel lang opgewacht moest worden, ikhad mijn lunch pakketje al op voor de eerste start.
De zaterdag en de maandag waren wat wind draaiingen betreft behoorlijk extreem.
Het was vooral op maandag erg moeilijk maar ondanks dat zag Tjebbe kans om elke keer weer vooraan te eindigen, dat kan geen geluk zijn, hij was gewoon goed.

Toch was het allerminst saai, zo moest in de laatste wedstrijd nog uitgevochten worden wie er in het totaal tweede zou worden , Marleen of Ron, het werd tenslotte Marleen omdat ze in het laatste kruisrak de betere kant koos, en met het extreme weer van die dag resulteerde dat in een vijfde plaats voor Marleen en een dertiende voor Ron. Ron was overigens zeer te spreken over zijn nieuwe Molenaar zeil. De snelheid zat er goed in.

Wat mij opviel, vooral toen ik de laatste dag nogal achter in het veld verzeild raakte, dat de snelheidsverschillen bij de soloklasse klein zijn en dat is goed voor de klasse.
Ik zeil nog niet zo lang met de solo, maar ik moet zeggen het bevalt prima, leuke boot voldoende deelname en goed sfeer: wat wil een mens nog meer.

Willem Gijzen
Solo 582

Uitslag Easter 2011
[eventresult=147]