Tjebbe wint KE Alkmaar nu met verslag door Ron

By 5 november 2008juni 5th, 2018Nieuws

Het Klasse Evenement op Alkmaar in het Pinksterweekend 10-11 mei was fantastisch. Goed georganiseerd, uitstekend verzorgd en schitterend weer. Niet veel wind, maar wat er stond draaide soms 40 graden. Niet makkelijk dus. Tjebbe was weer oppermachtig, maar in het peleton is het tegenwoordig erg spannend.

Foto’s gemaakt door Marc Fluttert:
Klik hier voor foto’s van de zaterdag.
Klik
hier voor foto’s van de zondag.
Klik
hier voor foto’s van de prijsuitreiking.

Ron Groenhart heeft volgend verslag geschreven:

Ideale zeilomstandigheden en een perfecte organisatie kenmerken klasse evenement.

Traditiegetrouw wordt het NK in het Hemelvaartweekend georganiseerd.
Omdat de Hemelvaart dit jaar vrij vroeg valt hebben we besloten het dit jaar eens anders te doen. Het NK is verplaatst naar het najaar. Om de leemte in de kalender op te vangen hebben we vorig najaar reeds gezocht naar een alternatief in het Pinksterweekend. We kwamen uit bij Froukje Segaar van de Zeil- en Watersportvereniging Uitgeest.
Froukje is een ‘naam’ op organisatorisch gebied en is ook bij de Delta Lloyd regatta betrokken, voorheen bekend als Spa Regatta.

We beloofden ca 25 deelnemers en dat was voor het comité acceptabel om een wedstrijd te organiseren. Het werden er uiteindelijk 20 maar, wat hebben we genoten: zon en wind. Op de zaterdag een windje 2-3, zondag iets meer 3, de laatste wedstrijd tegen vier aan. Goed insmeren en voldoende drinken meenemen want de temperatuur liep op naar ’s zomerse waarden van 27 graden.

Tjebbe won de eerste wedstrijd voor Armand en Ron. Good old Johan Geenen in zijn flitsend gekleurde 547 werd vierde en Jacques vijfde. Voor mezelf een vreemde ervaring: je koopt een nieuw bootje en je ziet allemaal nieuwe gezichten om je heen die je voorheen alleen bij de start zag.

Tweede wedstrijd wederom een prooi voor Tjebbe, zelfs na een valse start. Wat gaat die man hard en wat staat z’n zeil er mooi op. Peter van Santen maakte zijn goede indruk op de Braassem waar door knap vierde te worden. Derde wedstrijd deed hij het nog beter door afgetekend eerste te worden. Hoe hoog zou hij in het eindklassement geëindigd zijn als hij de eerste wedstrijd niet gemist had omdat hij z’n lichtbalk vergeten had?

’s Avonds een driegangendiner diner met het wedstrijdcomité. Ik hoorde de opmerking dat wij voor een éénmansklasse best sociaal zijn?

Volgende dag iets meer wind. Sijbrand verrassend tweede bij lichtweer omstandigheden. Voor iemand die gestudeerd heeft kan Sybrand ook goed vloeken als ie een domme overtreding maakt, we hebben er na afloop om gelachen. Vijfde wedstrijd liet voormalig Nederlands kampioen Gerard zien dat hij toch echt wel een beetje kan zeilen. Geconcentreerd en goed tactisch varend hield hij Tjebbe achter zich. Laatste wedstrijd was de wind iets toegenomen en konden we nog even ‘hangen’.

Tjebbe bedankte tijdens de prijsuitreiking de organisatie voor de perfect uitgelegde banen. Ondanks de sterk draaiende wind slaagden ze er telkens weer in om een goed kruisrak neer te leggen.

Fa. Vrolijk voorzag elke deelnemer van een etui met inhoud en dat werd door ieder zeer gewaardeerd. Bovendien had Vrolijk een horloge ter verloting beschikbaar gesteld. Ton van Eck was de gelukkige.

Ron Groenhart
Solo 565 ‘Von Smallhausen’

Uitslag:
[eventresult=77]