Tjebbe wint Sails & Music

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Op 14 en 15 mei was het Sail&Music evenement in Giesbeek. Met 23 inschrijvers hadden we weer een mooi veld op de Rhederlaag waar het nog aanwezige water kraakhelder was. Door de lage standvan de IJssel konden de solos met enige moeite de haven uit.

Na het mooie weer van de afgelopen weken met vaak zwakke wind, had de barometer nu een andere stand. Het was weer eens fris en de voorspellingen waren nat. Toch heeft het alleen maar kort wat gesputterd. Zelfs de zon kwam geregeld even om de hoek kijken afgewisseld met flinke wolkenpartijen. De wind was dan ook wispelturig en draaide flink. Het ene moment zat je op het dekje en het andere moment was het (althans voor mij) voor de wind balanceren en drukte de hevige windvlagen het puntje van de solo dieper en dieper in de golven. En net op dat moment ben je vlak bij de boei en komen er ook nog stevige sailhorses op je af. Hedser kan er over meepraten want die heeft een flinke tik van zo’n zware jongen gehad.

Al met al een mooi zeilweekend waar je duidelijk ook het niveauverschil ziet. Tjebbe, Anton, Gerard en Gilles zeilden constant goede races. Gilles heeft met name zondag heel sterk gezeild met maar liefst drie 1e plaatsen. Anton vaart op zijn thuiswater altijd goed en zeilde een prima serie in zijn nieuwe Bergner en eindigde als tweede in het totaalklassement. Na de winst van de Easter in Loosdrecht heeft Tjebbe nu ook hier weer het totaalklassement gewonnen. Dat betekent dat hij weer goede zaken heeft gedaan voor het klassement van de BIG5 waar dit evenement ook voor telt.

Naast het zeilen was het ook gezellig druk bij de watersportvereniging. Muziek, bier en braadworst zorgde voor een prima sfeertje op de club. Het volgend weekend wordt er weer getraind met Gerard en Marleen. Ben er ook bij en schrijf je in.

Uitslag Sails & Music 2011
[eventresult=149]