Tweede Seizoenshelft

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Inmiddels zijn we voorbij de helft van het seizoen. De zomer nadert zijn einde en langzaam aan komen de najaarswedstrijden weer in zicht. Tijd voor de voorzitter om de balans op te maken en om alvast wat vooruit te kijken.


Het gaat goed met de klasse. Het aantal zeilers dat wekelijks aan onderlinge wedstrijden deelneemt is stijgend. Hierbij zien we ook veel nieuwe gezichten. Dit wordt nog wel eens vergeten als men naar het aantal starters bij nationale wedstrijden kijkt. Op zich zien we liever iedereen aan de Nationale Wedstrijden deelnemen, maar een van de doelstellingen van de klasse is: het bevorderen van het wedstrijdzeilen in de Solo, dus kunnen we als bestuur niet ontevreden zijn. Lokaal zien we tal van activiteiten: Eddy Boon was zo actief dat tijdens het Vrijbuiter weekeinde en later tijdens de Loosdrechtweek respectabele velden aan de start kwamen. Ton Everdingen en Jan Arends stellen alles in het werk om van het Rhederlaag evenement op 6 en 7 een succes te maken. Mannen namens de klasse bedankt, want van dit soort initiatieven moeten we het toch hebben.

Aangetrokken door de sfeer in en het succes van de klasse overwegen tal van zeilers om ook naar de Solo-klasse over te stappen. Tot hen wil ik zeggen: aarzel niet te lang en stap in de Solo. In Engeland, het Mekka van het dingy-zeilen, heeft de klasse organisatie niet voor niets duizend leden. Dit zou nooit het geval zijn geweest als de Solo niet zo?n voortreffelijke wedstrijdboot was.

Nog even een punt van orde: in september komt het bestuur bij elkaar om het ONK/NationsCup 2008 bespreken. Ivm de lange voorbereidingsperiode moeten we het ONK ruim voor de jaarvergadering rond hebben. Wil je input geven over de plaats/tijd van het evenement, doe het dan op het Forum. Onder het item ?Vakantie-plannen 2008? van Pieter K vernemen we graag van je idee?n. We zullen proberen zoveel mogelijk aan jullie wensen tegemoet te komen. Begrijp echter wel dat de voorkeuren van een ieder behoorlijk uit een kunnen lopen. Tevens moeten we als bestuur ook rekening houden met de belangen van onze Engelse vrienden. Zo wordt het Engelse ONK traditioneel eind juli/begin augustus georganiseerd.

Rest mij nog onze engelse vriend Andy Taxi Davies te feliciteren met het winnen van de Nations Cup. In de laatste wedstrijd trok hij aan het langste eind. Onze nationale Crack Armand de la Rie eindigde op een 16e plaats. Was een wedstrijd niet afgeschoten, dan had er een top-tien klassering ingezeten.

We hopen jullie spoedig weer te zien op de :

Rhederlaag /WSV Giesbeek 8 en 9 september
Na Braasem 15 en 16 september
Wijnmaand 6 en 7 oktober
Houtskool 20 en 21 oktober
Winterkampioenschap 11 november
Boterletter 1 en 2 december

Lex Rijnink
Voorzitter NSO