Uitslag Stamppot Giesbeek – ik mocht me ermee bemoeien…

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Het waren moeilijke omstandigheden tijdens de stamppot wedstrijden in Giesbeek. Zeer weinig wind en dat op een plas midden in het land. Gegarandeerd wisselende omstandigheden met weinig wind, draaiende wind en af en toe geen wind. Dus opletten, opletten, opletten.

De wedstrijd in Giesbeek begon om 11 uur. Strak blauwe hemel, een windje 2 uit het noordwesten. De plas lag er betoverend bij met de herfstkleuren op de Posbank en de glinstering van het meer. Indian Summer in het midden van Nederland. In dit mooie landschap werd fanatiek gestreden om de beste stamp-potter. Met 22 zeilers was het een goed bezet veld. Reggie was afgereisd om zijn bokaal te verdedigen (jammer Reggie, niet jouw wind) en Anton was “ingehuurd” om de prijs nu weer op de Veluwe te houden. 

Tijdens de eerste pot bleek al dat de kaarten dit jaar heel anders geschut werden dan vorige jaren. Peter Jansen heeft de eerste wedstrijd een briljante post gezeild, maar werd op het laatste moment teruggehengeld door Matthijs. Ondergetekende mocht zich in die strijd mengen maar kwam net te kort en was derde.

De tweede pot gaf weer een heel ander beeld. Klaas was niet te stoppen en had iedere klap goed. Anton, de hele wedstrijd onzichtbaar, kwam zeer sterk opzetten in het laatste voor de windse rak en mocht de tweede plek opeisen. Ondergetekende mocht zich ermee bemoeien maar…. kwam net te kort.

De derde en laatste pot. We hadden ondertussen de lunch gehad en we hadden nog tijd voor 1 wedstrijdje. Johan was niet te stoppen. Wat een snelheid had hij in de boot! En Johan maakte de juiste keuzes. Anton, en yours truly waren op het laatste rak gezien door de verkeerde kant te kiezen en absoluut stil te komen liggen. Ik mocht me ertussen begeven, maar….

Gaan we dan de rekening opmaken dan zie je dat:…. Iederen zich ermee mocht bemoeien, maar uiteindelijk kun je gewoon drie * een drie varen en dan word je eerste :-). Iedereen enorm bedankt voor deze top dag, de gastvrijheid en het feit dat ik me ermee mocht bemoeien.

Solo 582
Mark Wildenberg

[eventresult=264]