Van Club van 50 naar ” vrienden van de Soloklasse”.

By 2 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Even een update voor degenen die niet bij de ALV zijn geweest.
Roel den Herder had de Club van 50 op de agenda laten zetten. Na wat rondvragen blijkt dat er nog maar 3 leden zijn die een bedrag van rond de 50 Euro storten op de rekening van de Klasse. Voor mij en veel anderen is het niet duidelijk wat de Club nog inhoudt en waar het geld voor gebruikt wordt.

Dat moet beter kunnen vindt Roel en komt met het volgende voorstel:

Het moet duidelijk zijn waar het geld voor gebruikt wordt, en at het saldo is. Om eenieder te informeren, zou dit vermeld  kunnen worden in de nieuwsbrief. Eventueel via ia een soort van barometer om richting het doel te gaan. Nu wordt het geld gebruikt voor de algemene reserves, maar als er een duidelijk doel is, gaat het meer leven. Het voorstel van Roel is om jaarlijks een doel vast te stellen waar het geld voor gebruikt kan worden. In 2018 zou dat een action-cam kunnen zijn om nog mooiere beelden te maken bij de vlogs of tijdens de trainingen die op de kalender staan. Jezelf terugzien op beeld is erg leerzaam. De camera is uiteraard eigendom van de klasse en kan op evenementen worden ingezet voor het algemeen belang.
Een action-cam inclusief wat accessoires kost ongeveer € 500,00.


Vriend worden van de Soloklasse kan al vanaf € 25,00.

Een feest met een discoboot bij het ONK zou ook erg leuk zijn. Na aanschaf van de camera gaan we dit als 2de doel inzetten. Tijdens de ALV zeggen al circa 20 personen enthousiast toe een bijdrage te doen. Wij gaan ervan uit dat we meer vrienden van de klasse hebben.

Een solo vaar je nooit alleen dus:   GO SOLO, JOIN NOW!.

Je vrijwillige bijdrage kun je overmaken op rekening NL52 INGB 0002 2102 96 t.n.v. Ned. Soloklasse Organisatie te Gouda onder vermelding van “vrienden van de Soloklasse” en zeilnummer.

Namens de sponsor commissie alvast dank voor de bijdrage.