van de voorzitter..

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Twee evenementen met ieder ruim twintig inschrijvingen. De grootste ( Sail & Music, Giesbeek) en de op één na grootste ( Easter, Loosdrecht) aanwezige klasse. Vier of vijf verschillende zeilers per evenement die een wedstrijd winnen; en tien tot vijftien die één of meer wedstrijden bij de eerste vijf zeilen. Dat is een mooie competitie en een overtuigende start van het seizoen.

Er zijn dus al weer twee van de Big 5 – tournooien gevaren. Over een week De Kleine Sneekweek, en dan de Benelux in augustus en de NaBraassem in september. Maak ruimte in je agenda en schrijf in!

Nu we als klasse eigenlijk al een paar jaar de wind in de zeilen hebben, is het zaak de kijker van zeilend Nederland nog wat sterker op de Solo en de Nederlandse Soloklasse Organisatie gericht te krijgen. Het bestuur zet daar de aktiviteiten en communicatie ook op in. De website van de soloklasse vormt daarvan de feitelijke afspiegeling: ons eigen marktplein waarop we informeren, nieuws uitwisselen, (ver)kopen, linken, adverteren, kortom laten zien wat een prettig schip de Solo en een leuke groep de NSO is. We zijn dan ook zeer enthousiast dat Peter Jansen – Solo511 – de webredaktie is komen versterken. Veel succes , Peter!

Een uitstekende gelegenheid om nog meer aandacht voor de Soloklasse te vragen dient zich volgend jaar aan. Dan is het vijftig jaar geleden dat de Soloklasse in Nederland is opgericht. Ons tiende lustrum! We moeten maar eens goed piekeren hoe we dat voor de Solo(klasse) gaan inzetten. Suggesties , ideëen ? Laat horen.

Tot slot: door de jaren heen bouw je als zeiler kennis en ervaring op. Bootsnelheid, het manoeuvreren, de tactiek. Regelkennis hoort daar natuurlijk ook bij. Op de site van de Britse Soloklasse Organisatie bespeurde ik een spel om je regelkennis te testen. Blijkt echter dat onze eigen site dit al in 2005 gepubliceerd heeft. Ook heeft de NSO voor haar leden in 2009 een worskshop georganiseerd. Daarom echter niet minder actueel. Neem de moeite eens en kijk op http://game.finckh.net/indexned.htm. Mijn score viel me nog niet mee…… Moet je beslist eens proberen.

Jaap Atema
voorzitter NSO